anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jestem nagminnie oszukiwana przez dpd oraz inpost

LaczyNasPaczka
#7 Wielbiciel#

@ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Wyjaśniam od miesiąca reklamację inpost, zostałai naliczona opłata za przesyłki Smart 7 tys,to jest szok. Ale żeby było śmieszniej kolejny duży problem.Wysyłam również przez allegro dpd paczki o gabarycie 10 kg wymiary 46x40x25 i zostało mi naliczone za 70 paczek dodatkowe opłaty 19.99 zł. Wymyślone uzasadnienie, widzą palety🤦‍:płeć_męska:. Allegro dpd puszcza Smart przy kwotach 40 zł i mi nalicza za to opłatę 19.99zl. Już nie mam sił do tego. Proszę społeczność o pomoc. Chyba zakończę to w sądzie bo innego wyjścia nie widzę. I tym razem ja wystąpię o odszkodowanie za narażenie mojej firmy na upadłość.

Inpost pobiera za weryfikację gabarytu po 4,09 też tego jest duzo🤦‍:płeć_męska:.

Mierzę już paczki mikrometrem, ale tu nie chodzi o prawdę tylko o to że może ktoś nie zauważy. 

Wysłano za pośrednictwem allegro Smart mam na tą chwilę około 1000 reklamacji czy to jest normalne? 

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

Halfrunt
#20 Guru#

Bardzo dużo takich tematów tutaj jest zakładanych, zwłaszcza jeśli chodzi o DPD, jeśli mowa o InPost, to czytam chyba pierwszy raz. 

Niektórzy sprzedający walczą składając odwołania na odrzucone reklamację,  przekazując zdjęcia umieszczonych na wadze paczek przy miarce, ale i to, czasami nie pomaga, inni wliczają te dopłaty w koszty, rozdzielają i dodają do ceny każdego produktu i rezygnują z DPD na rzecz np. Pocztex.

oznacz moderatorów

LaczyNasPaczka
#7 Wielbiciel#

To jest jawne oszusto. 

Kieruję sprawę do sądu o narażenie mojej firmy na straty oraz narażenie mojego życia i zdrowia. Nie śpię całą noc, po przeanalizowaniu dogłębnym kosztów wysyłki. 

Jak można tak jawnie oszukiwać ludzi. 

Mam w rodzinie posła PiS 🤗

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

O to ty będziesz miał łatwiej w dochodzeniu swoich racji, tu wielu poszkodowanych nie ma takiego luksusu.

oznacz moderatorów

LaczyNasPaczka
#7 Wielbiciel#

W tym momencie nie robię zdjęcia wagi tylko foto ciśnieniomierza a choruje na serce od dziecka. Foto robię na tle godziny oraz daty. 

Zgłosiłam problem do allegro miesiąc temu. Prosiłam o pomoc oraz złożenie reklamacji ponieważ allegro jest stroną jeśli chodzi o świadczenie usług wysyłam z allegro. Niestety nie mam odpowiedzi do dzisiaj.

To jest jakaś masakra. 

oznacz moderatorów

LaczyNasPaczka
#7 Wielbiciel#

Jest tak dużo uchybień że nie jestem w stanie wszystkiego tu wypisać. 

Lecz podam kolejny przykład. 

Wysyłam paczkę 10 kg wymiary 46x40x25 

Raz jest prowizja pobierana dla dpd 2,09 raz 4.99 za tą samą paczkę, identycznej wagi oraz miary. Co tu się dzieje to nie wierzę własnym oczom. 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Może warto się zastanowić czy jest sens mieć tego smarta . Z tego co tu na forum pisano to te dopłaty najczęściej są tam gdzie jest on udostępniony .

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@LaczyNasPaczka  co do DPD to nie wiem , my nimi nie wysyłamy bo rzeczywiście sporo sprzedających narzekało na dopłaty. Natomiast co do Inpostu to akurat wysyłamy sporo także każdą paczke mierzymy nadając ją i puszczamy jako odpowiedni gabaryt, ale szczerze mówiąc dopłaty pojawiają sie sporadycznie może jedna na 200 paczek z reguły za zmiane gabarytu. Wiec akurat tyle dopłat w inpoście to dla nas naprawde dziwne.

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

zrezygnuj z DPD, wybierz DHL, teraz też obsługują smarta. Ewentualnie pocztex kurier, poczta praktycznie nigdy nie dolicza żadnych dopłat. Olej te oszukańcze firmy.

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@LaczyNasPaczka tak jak napisaliśmy w sprawie nr 31828205, Doradca będzie wyjaśniał kwestię naliczonych opłat, a także złoży reklamację w Twoim imieniu. Gdy tylko otrzymamy informacje od przewoźnika otrzymasz od nas wiadomość w sprawie nr 31828205.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

Juz w maju 2021 ( przed wprowadzeniem wymogu kuriera do smarta ) założyłem temat

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/allegro-kurier-dpd-dop%C5%82aty-...

Prosiłem w nim o informacje czy wysyłając paczki za pośrednictwem allegro możemy być pewni, że otrzymamy
jasne dowody na słuszność dopłat jeśli takowe wystąpią ? 

Do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi ale przekonałem sie tez na wlasnej skórze, że nikt takich dowodów nie ma. 

osobiście robie zdjecia gdyz od dawna wiem jak dziala DPD i musze sie zabezpieczać

Przemyśl zgloszenie sprawy do https://www.uke.gov.pl/kontakt/ może przyjrzą się temu procederowi 

@la_nika  allegro bawi sie w pośrednika i bezrefleksyjnie dolicza opłaty do faktur, dlaczego nie dbacie o klienta ? Dlaczego ślepo wierzycie w słuszność dopłat ? Dlaczego nie żądacie odpowiedniej dokumentacji do kazdej jednej dopłaty ?

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

@Client:80340374 dlaczego?

Bo wyżebrali od przewoźników najniższe ceny w zamian zostawiając im furtkę na pokrycie strat w formie szerokiego wachlarza różnych dopłat. 

Tu nie ma żadnych przypadków, wszystko jest dokładnie kalkulowanie i wyśrubowane 

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

"Doradca będzie wyjaśniał kwestię naliczonych opłat, a także złoży reklamację w Twoim imieniu"

@la_nika  a dlaczego nie skladacie reklamacji do przewoźnika w swoim imieniu ?

Sprzedający zgłasza Wam, Wy zgłaszacie pośrednikowi. Wg mnie tak to powinno działać

To allegro dolicza dopłaty do faktury. 

Nie znam sie i licze, że uzyskam odpowiedź 🙂

oznacz moderatorów

LaczyNasPaczka
#7 Wielbiciel#

Ponieważ wysyłam przez allegro dpd. Chyba uzasadnia to moją stronę. XD

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

Mnie chodzi o to dlaczego allegro po zgłoszeniu przez Ciebie reklamacji nie zgłasza reklamacji do DPD w swoim imieniu

Sprzedali Ci usługę, wystąpił problem ale siebie z tej sytuacji bezpiecznie ewakuowali

Zostałaś Ty i przewoźnik

Odrzucą reklamacje to napiszą, że przewoźnik odrzucił ale jak uznają to napiszą: "Miło mi potwierdzić, że uznałem Pani reklamację"

oznacz moderatorów