anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieprawidłowa kategoria oferty

c2k_pl
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry. Moja aukcja została " Kompletne opakowanie/pudełko do ZOTAC GeForce RTX 3050 Solo 8 GB " została usunięta ze względu na naruszenie regulaminu. Próbowałem wystawić w innej kategorii i zawsze łączy z katalogiem Karty graficzne - połącz z katalogiem. W jaki sposób zatem i gdzie mogę wystawić głoszenie o sprzedaży pudełka po karcie graficznej?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry! @c2k_pl Ta oferta powinna być w kategorii Allegro > Elektronika > Komputery > Pozostałe. Nie łącz jej proszę z tym produktem, ponieważ produkt to karta graficzna, a nie jej opakowanie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

c2k_pl
#7 Wielbiciel#

Niestety . Usilnie próbuje połączyć z katalogiem, ewentualnie mogę zgłosić błąd w produkcie.

oznacz moderatorów

c2k_pl
#7 Wielbiciel#

Wymusza na mnie aby podać numer EAN. A gdy go podaję to jak wyżej.

oznacz moderatorów

c2k_pl
#7 Wielbiciel#

w tej kategorii Allegro > Elektronika > Komputery > Pozostałe wymaga aby oferta byłą połączona z katalogiem allegro. A allegro od razy łączy z kartą graficzną i jesteśmy w punkcie wyjścia. A jak wystawię jako kartę graficzną to znowu ostrzeżenie od allegro.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@c2k_pl jeżeli podajesz kod EAN z opakowania, to jest to kod karty graficznej, nie samego opakowania, dlatego formularz będzie próbował połączyć twoją ofertę z produktem [karta graficzna]. Powinieneś podać kod EAN samego opakowania, jeżeli go nie ma, konieczne będzie jego nadanie w GS1

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

c2k_pl
#7 Wielbiciel#

A w jaki sposób można ( jeśli w ogóle można ) wystawić aukcję na samo opakowanie po kercie graficznej ?

oznacz moderatorów

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@c2k_pl Można, jako przedmiot kolekcjonerski, w kategorii Kolekcje i sztuka.

oznacz moderatorów

c2k_pl
#7 Wielbiciel#
  • Spróbuję zatem w tej kategorii
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@c2k_pl jeżeli chcesz wystawić dany produkt, to powinien on mieć kod EAN. Jedynym sposobem aby wystawić ofertę bez EANu jest umieszczenie jej w kategorii, która nie wymaga podania kodu. Pozostaje oczywiście do rozważenia kwestia, czy ta kategoria będzie odpowiednia dla przedmiotu, który chcesz wystawić. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

c2k_pl
#7 Wielbiciel#

Ale nie ma sensu nadawanie numeru EAN/GTIN w celu sprzedaży jednego pudełka .

oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

"Powinieneś podać kod EAN samego opakowania, jeżeli go nie ma, konieczne będzie jego nadanie w GS1🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@sl-aw-ek Dokładnie 🤣. Podejrzewam ze jak @Syrena_zT przeczyta to jeszcze raz to wymoderuje....

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

c2k_pl
#7 Wielbiciel#

To wystawianie według grup produktowych tylko kłopoty przynosi.  Jak towar nie ma EAN/GTIN to się na alle nie da wystawić. Na Teamu nie ma tego problemu dlatego można tam wszystko kupić/sprzedać.  I dlatego coraz więcej kupujących wybiera tę chińską platformę . Będzie coraz trudniej Allegro się przebić.  Proponuję jeszcze więcej obowiązków po stronie sprzedających wprowadzić i hurra. Wszyscy znikną.   

oznacz moderatorów