Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam!
Czy allegro może zmieniać numer telefony, który podałam jako sprzedająca w zakładce "O sprzedającym". Pytam, bo kupujący mi zarzuca, że podałam zły numer telefonu, wytykając, że nawet tego nie potrafię zrobić dobrze.
Allegro Ci tego nie zmieni. Wchodzisz tu; https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/dane-konta/ Przy numerze telefonu klikasz ZMIEŃ, podajesz nowy numer i prawdopodobnie otrzymujesz na stary numer kod do wpisania. Wpisujesz i zmieniasz. Jeżeli nie masz dostępu do starego numeru, pisz tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6a7ab6d0-2364-4a46-86ff-3aafcca487ab
W jaki więc sposób kupujący wytyka mi, że numer telefonu jest zły, mimo że inni się ludzie dzwonią do mnie, a ja nic nie zmieniałam w numerze?
Tego nie wiem, pytaj kupującą.
Nie da się dogadać.
No to się nie dogaduj, zapomnij o sprawie, skoro numer jest prawidłowy.
Dziękuję.
cytuję słowa kupującego
@ElaEla777 Kupująca prawdopodobnie próbuje zweryfikować "Ciebie" podany nr z innymi na stronie firmy i innych wizytówkach firmy.
Ja nie mam wizytówek firmy. Po co miałaby porównywać mnie z innymi firmami? Przecież to nienormalne, każda firma ma inny telefon.
@ElaEla777 Aby zweryfikować konto, firmę. Widzę że macie wizytówki w sieci. Ale ok. firma od lipca więc macie prawo jeszcze nie wiedzieć niektórych rzeczy. 😉
Wizytówki, to dane waszej firmy przedstawiane przez specjalne serwisy które mają bazy takich firm. To inne konta różne na których reklamujecie własną firmę.
Niektórzy ludzie sprawdzają i weryfikują sprzedawce szukając o nim opinii w internecie, bo Allegro mimo ze gwarantuje bezpieczne zakupy, to nie jest w stanie powstrzymać różnych ludzi którzy podają fałszywe dane i próbują naciągać ludzi, więc nie każdy polega na sloganie allegro a woli się zabezpieczyć dokładnie sprawdzając wiarygodność sprzedawcy. 😉
Stąd przykładowo w jednym serwisie jest wasz nr tel jako 78016..... a tu macie podany inny nr. Więc może o to chodzi.
Nawet jeśli ktoś mi zrobił wizytówkę, to numer telefonu jest ten sam. Nigdzie nigdy nie reklamowałam firmy.
Już mi wystawiła negatywa, bo paczkę Inpost pogniótł (zdjęcia nie wysłała). Nie chciała zwrócić, bo tak ma powód, by kogoś oczernić, wymyśliła sobie ten numer telefonu. A ja nawet nie mam dwóch numerów telefonu, tylko jeden.
Aby sprawdzić wiarygodność telefonu, wystarczy zadzwonić a tego nie zrobiła. Jeszcze trochę to ktoś napiszę, że mam nieprawdziwe nazwisko. Po co to kupującemu?
@ElaEla777 Napisałem wyżej dlaczego ktoś może szukać, a po co? tego nie wiem, osoba szukająca zna tylko odpowiedź. Widzę, że nie rozumiesz dlaczego ktoś może sprawdzać sprzedawcę, no cóż. 🙂 Może ktoś się za was podaje z innego nr telefonu 😉
Można sprawdzać firmę, która sprzedaje drogie rzeczy za parę tysięcy złotych, a nie jakieś obrazki do wyklejania za kilkadziesiąt złotych.
@ElaEla777 To masz na stronie : [edycja]
To mój numer i jest dobry.