anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

O co tu chodzi ? Allegro staje po stronie rosyjskich sprzedawców.

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Sprzedałem ramki kupującemu [edycja] który nawet nie otworzył paczki taśma była nietknięta i kolejnego dnia po jej otrzymaniu zrobił jej zwrot, a na koniec wystawił negatywny komentarz. Kupujący to rosyjska firma. Nawet się dodzwonić do tej firmy nie można bo wyświetla komunikat sieć komórkowa jest nie dostępna. Ja zrobiłem to samo i zakupiłem u nich przedmiot, a następnie zrobiłem zwrot zostawiając jeden przedmiot u siebie. Jak sie później okazało płyn który kupiłem był po dacie ważności. Wystawiłem im komentarz negatywny to allegro co chwilę mi go usuwa. Ja jako kupujący nie mam prawa wystawić tej rosyjskiej firmie komentarza negatywnego ale oni mogą wystawić komentarz negatywny bez problemu. O co tu chodzi w tym Allegro ? To jest kretynizm. Rosja ma większe prawa na Allegro niż Polacy.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@-PRORIDE- Jeśli otrzymałeś negatywny komentarz, możesz wysłać kupującemu prośbę o jego zmianę. Tutaj znajdziesz informację jak to zrobić.

Opisany przez Ciebie przypadek wydaje się działaniem w odwecie za wcześniej wystawioną niepochlebną opinię. Takie działanie nie jest zgodne z naszymi zasadami. Dodatkowo pamiętaj, że treść wysawionego komentarza również nie może naruszać zasad. W tym artykule wymieniliśmy co możesz napisać w ocenie transakcji.

Nasze zasady obowązkują wszystkich użytkowników niezależnie od tego z jakiego kraju pochodzą.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Nie działa żaden kontakt z kupującym. Błąd sieci komórkowej. Na pytania na PW nie odpisują. Totalna olewka. Dlaczego mi nie usuniecie tego komentarza ? Jeszcze otrzymałem produkt po terminie ważności z datą luty 2022 a Allegro zakończyło dyskusję jak mam teraz odzyskać kwotę ? To jest kretynizm że jedna strona może robić co chce, a drugi nie ma prawa nic zrobić.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@nat_not o jakim działaniu w odwecie mowa? Miał prawo kupić ba mial prawo w ten sposób upewnoć się że taka firma działa a jak okazalo sie że towar jest po terminie ważności to tym bardziej ma prawo napisać prawdę w negatywie. Jak ma dowody to nawet w necie może opublikować i do tv iść a tymczasem wygląda to tak że nawet nie może dyskusji zglosić żeby ap dostać za wadliwy towar. Niech szanowne allegro poprosi o dowody użytkownika zamiast stosować prewencję.

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

Zakupiłem dwa produkty. Jeden odesłałem, a drugi dopiero po miesiącu się kapnąłem że ma datę luty 2022. Nie dość że jest po dacie to jeszcze wszystko napisane po rusku bez polskiej instrukcji. Produkt wprowadzony z rosji na teren PL powinien mieć wg prawa opis po polsku lub dołączoną instrukcję, a tu nic nie było. Ale to ja jestem winny i allegro usuwa mój negatywny komentarz który wystawiłem tej firmie z rosji. Widać na Allegro brak równouprawnienia. Pierwszy raz się spotykam że sprzedawca ma większe prawa niż kupujący. Agitujecie rosyjską firmę bardziej niż polskiego kupującego. Jak teraz żyć w tym kraju cały czas wiatr w oczy ? 😑

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik#

@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Gdzie mogę uzyskać pomoc ? Nie mogę zadzwonić do kupującego bo wyświetla komunikat sieć niedostępna już od miesiąca. Nie mogę założyć dyskusji bo od razu jest zakańczana przez allegro "zakończyliśmy w Twoim imieniu Dyskusję z [edycja]" Dlaczego rosyjska firma jest bezkarna i może robić co chce ? Nie odpisują na wiadomości zero kontaktu ale to Allegro mnie wini że to ja działam na szkodę sprzedawcy. Ruska firma ma prawo zakupić przedmiot nie otworzyć paczki zrobić zwrot i wystawić negatywny komentarz i tu wszystko jest w porządku i Allegro nie ma podstaw do usunięcia tej oceny którą ja otrzymałem. A jeszcze nie dawno Allegro miało logo zmienione na barwy Ukraińskie ale widzę że bardziej Was ciągnie w stronę Rosji niż Europy.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@-PRORIDE- Proszę Cię, żebyś nie wykorzystywał obecnej sytuacji politycznej do wywierania na nas nacisku. Nie ma ona nic wspólnego z Twoim problemem. Dodatkowo przypominam, że Gadane nie jest miejscem, w którym akceptujemy jakąkolwiek agitację, więc jeśli nie zaprzestaniesz takich praktyk, Twoje wpisy będą usuwane. 

Prośbę o usunięcie komentarza wysyłasz w zakładkach Allegro. Aby to zrobić, nie ma potrzeby kontaktu z klientem inną drogą.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@-PRORIDE- jeżeli allegro usuwa komentarz to znaczy, że nie umiesz w nie polecanie i ta opcja nie jest dla Ciebie. Coś robisz niezgodnego z zasadami. 

oznacz moderatorów