anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oceny kupującego

LJ-zootechnika
#1 Nowicjusz#

Cześć,

Jak mogę poprosić kupującego o ocenę?

zrobiłem 3 sprzedaże, wszystko odbyło się jak należy, ale nie otrzymałam żadnej oceny.

Mogę jakoś poprosić kupującego o wystawienie takiej oceny, na początku wiadomo że jest to mega ważne .

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

komis-bell
#21 Demiurg#

Ilość wystawianych ocen spada od dłuższego czasu bardzo mocno. Jeśli mam strzelać to 15-20% max zakupów jest ocenianych. 
O oceny lepiej nie prosić bo może mieć to skutek odwrotny od zamierzonego  a wtedy problem będzie jeszcze większy niż brak ocen 🙂

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Można dołączać do paczek ulotki z prośba, Allegro także wysyła przypomnienia, ale także ta nowa metoda ocen to porażka.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@LJ-zootechnika Po prostu kupującym się nie chce > kliknięcie oceny wymaga "dużego wysiłku umysłowego", a nie każdy ma czas i ochotę pomyśleć > a telefonowanie czy pisanie maila z prośbą o ocenę może się źle skończyć > klient jak nie napisze, pomimo przypomnienia Allegro > to już nie napisze.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@LJ-zootechnika Rzeczywiście dla początkujących może to być problem, ale samemu lepiej się nie dopraszać. Ewentualnie wysyłać wraz z towarem jakąś ulotkę-prośbę, że dopiero zaczynamy i zależy nam na ocenach, ale nie pisać, ani tym bardziej nie dzwonić 🙂

oznacz moderatorów