anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

odbiór osobisty

vista_dj
#2 Obserwator#

jestem tu nowy i nie chce juz na samym początku zrobic czegoś zle, sprawa dotyczy licytacji kupujący chce odebrać osobiście ale nie wiem jak sfinalizować transakcję  tak żeby wszystko odbyło sie legalnie 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@vista_dj  jeśli w opcjach masz zaznaczone odbiór osobisty, to wszystko będzie legalnie, ale najlepiej, aby kupujący zapłacił przez Allegro, a nie gotówką

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@vista_dj wszystko zależy jaką opcje płatności wybierze kupujący. Odbiór osobisty jest albo z przedpłatą lub przy odbiorze. Tak jak pisze @KOGIEL_T lepiej udostępniać jest opcje tylko z przedpłatą lepiej jest w niektórych przypadkach uzyskać zwrot opłaty transakcyjnej

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Nie udostępniaj odbiór osobisty bo jak kupi i nie odbierze zostajesz z naliczoną prowizją i udowadnianiem allegro że nie jesteś wielbłądem i transakcji nie było a ty masz kase do zapłaty

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@vista_dj Jeśli licytacja już się zakończyła, a nie miałeś wcześniej zaznaczonego odbioru osobistego, to teraz nic z tym nie zrobisz.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@vista_dj przykro mi, ale ponieważ nie udostępniłeś takiej metody dostawy, to odbiór osobisty nie będzie możliwy. Tzn. technicznie oczywiście będzie, ale zobaczymy to w systemie jako brak nadania przesyłki, a cała transakcja odbędzie się poza Allegro. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@vista_dj Jest na to metoda > niech zapłaci całość łącznie z przesyłką przez Allegro > potem umów się z nim na odebranie przesyłki > przy odbiorze oddaj mu kwotę za przesyłkę i po sprawie > w nr przesyłki wpisz np 0000XXX ( w formacie danego przewoźnika ) > wilk będzie syty i owca cała.

Niech Ci napisze wiadomościach, że akceptuje taką formę odbioru > weź też pokwitowanie odbioru przedmiotu

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Ziolko39 @vista_dj i pokwitowanie zwrotu kasy za wysyłkę

oznacz moderatorów