anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odejmowanie punktów

Sklep_Proxima
#8 Zapaleniec

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć nie pierwszy raz zresztą jak system allegro odejmuje punkty i jak je nalicza. Na jakiej podstawie zostało mi odjęte aż 51 punktów? Pobrałem raport i wynika z niego. Proszę podam przykład: fc565610-2c6d-11f1-aae1-61e7b7f01e5c zakupione po godzinie 21. Umieszczone w paczkomacie następnego dnia po godzinie 9 i odebrane przez kuriera po 11 tego samego dnia. Druga przesyłka e1e8e3c1-29e2-11f1-b394-af2dd290c512, jest to przesyłka z piątku odebrana przez kuriera w sobotę.
Proszę o odpowiedź skąd taka ilość odjętych punktów. Bo jak się uda wysłać szybko wysyłkę to niezbyt chętnie nagradzacie punktami.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @Sklep_Proxima, poprosiłem o zweryfikowanie Twojej sprawy do odpowiedniego zespołu.
Wrócę do tego wątku, jak tylko otrzymam odpowiedź 🙂

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Sklep_Proxima
#8 Zapaleniec

Witam.
Piszę po raz kolejny w sprawie odjętych punktów za szybką wysyłkę. Mam dwa zamówienia: 5d5cf4f0-3ce0-11f1-83a6-d9d3b752f3ab i 5b6a15e0-380f-11f1-b339-f571c4808c63. Jedno zostało wysłane i odebrane przez kuriera z paczkomatu tego samego dnia drugie kurier odebrał dnia następnego ponieważ zamówienie było już po godzinach pracy kuriera. Proszę o ponowną weryfikację tych zamówień. Zwracam się również z prośbą o wyjaśnienie mi skąd taka duża ilość odjętych punktów? 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @Sklep_Proxima! Przepraszam, że nie otrzymałaś odpowiedzi, już wyjaśniam.
W jakości sprzedaży mamy dwie miary dotyczące wysłki - Wysyłka w terminie oraz Szybka wysyłka (tutaj przeczytasz jak przyznajemy punkty w każdej z tych miar). 
Oba podane dzisiaj zamówienia zostały zaliczone jako nadane w terminie, nie otrzymałaś za nie ujemnych punktów. 
Jednak nie zostały uznane za Szybką wysyłkę, ponieważ przesyłki uznajemy za nadane, gdy  przewoźnik nada im status w drodze, który to potwierdza. Dlatego nie uznamy jej automatycznie za wysłaną, gdy przekażesz przesyłkę kurierowi, umieścisz przesyłkę w automacie paczkowym lub zaniesiesz przesyłkę do punktu odbioru.
Obie przesyłki zostały zeskanowane następnego dnia po zakupie dlatego nie zostały uznane za szybką wysyłkę. W tej mierze nie przyznajemy ujemnych punktów. 
To co widzisz jako -51 pkt nie oznacza, że tyle punktów Ci odjęliśmy, to porównanie z poprzednim dniem lub miesiącem. 
Obecnie w porównianiu z poprzednim miesiącem masz o 61 punktów mniej w mierze Szybka wysyłka, oznacza to, że w tym miesiącu mniej przesyłek nadałaś w dniu zakupu, niż w poprzednim, te wyniki zmieniają się każdego dnia, ponieważ zawsze brane jest pod uwagę ostatnie 28 dni, więc niektóre zamówienia przestają się liczyć, co może spowodować spadek punktacji. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów