Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, wystawiłem na sprzedaż konsole steam deck. Z takim opisem
(Steam deck oled 1tb
Konsola fabrycznie zamknięta. W zestawie z ładowarką.
Zestaw widoczny na zdjęciach.)
Klient zadał pytanie czy na kartonie od ładowarki jest plomba, i czy posiadam dodatkowy oryginalny karton.
Na co mu odpowiedziałem, że nie ma plomby na opakowaniu ładowarki oraz nie ma oryginalnego kartonu. Jeszcze przed zakupem
Na co odpisał : trzeba bylo napisac o tym a nie wprowadzac w blad kupujacego. nara. skoro zaklamujecie opisy i zdjecia to co dopiero bedzie po zakupie. nie polecam, zaznaczam was na czarna liste o ile wiem plomby z tych konsol (widoczne na etui) mozna rowniez odwzorowac na nowe (wg opisow na postach/grupach), tak wiec nie dajecie kupujacemu zadnej gwarancji oryginalnosci plomb, zwlaszcza ze przyznajecie sie do otwartej ladowarki, co oznacza uzywana konsole (kto otwira adowarke skor nie chce uzyc sprzetu i brakuje kartonowego pudelka).
Moja odpowiedź na tą wiadomość (xD) ponieważ byłem w lekkim szoku ataku ze strony potencjalnego klienta.
Klient
Po Twojej odpowiedzi „xd” widzę że nie mam do czynienia z osobą dorosła, przedsiębiorcą który zna się na rzeczy (sprzedaży )Z przyjemnością napiszę do Twoich przełożonych skargę na takie zachowanie jak i do allegro z uwagą patrzyli na opisy w aukcjach , aby pozbyć się w późniejszym czasie reklamacji
Odpisałem: Proszę tylko nie to
Klient
Na forach allegro z pewnością zainteresują się screenami z odpowiedzi
Po czym zakupił u mnie przedmiot w celu podejrzewam wystawieniu negatywnej opinii. Oczywiście płatność Rozpoczęta
Czy jako sprzedawca mogę odmówić sprzedaży takiemu klientowi?
Konsola faktycznie jest zaplombowana, nie chciałbym mu jej wysyłać ponieważ podejrzewam, że ją otworzy i zwróci.
Mój błąd że nie dopisałem w opisie, że ładowarka od konsoli jest otwarta. Ale było to widoczne na zdjęciu.
@lombardzlotow ocenę tak czy siak kupujący może wystawić. Czy wyślesz czy nie i zwróciła pieniądze Pokaż link do oferty.
Z czym masz problem? Prowadzisz lombard a specyfika tego typu sprzedaży jest taka że towar jest w stanie w jakim dostarczają ci klienci. Klient se zechciał otworzyć ładowarke to se otworzył i tyle pisz na aukcjach towar zgodny ze stanem na zdjęciach z np odsprzedaży od razu wiadomo że może być otwarte a 1 negatyw w miesiącu allegro nie wlicza do statystyk
Mam problem w tym, że klient zamówił towar, a ja mu nie chce go sprzedac po takiej konwersacji.
To zwróć kasę napisz że przy pakowaniu upadła i się uszkodziła czy coś prawdopodobnego, zdejmij ogłoszenia z netu na tydzień potem wstaw z innymi zdjęciami że to inna konsolka tylko z swojego sklepu też usuń bo jak twierdzisz że konkurencja to cię pocisną
Pytanie, czy allegro zwróci prowizje, jednak to 150zł.
Nie muszę kłamać ze konsola jest uszkodzona, jestem rzetelnym sprzedawca, poprostu nie mam zamiaru zawierać umowy z klientem który zarzuca mi oszustwo.
w takim przypadku nie zwróci bo to ty specjalnie wysłać nie chcesz bez uzasadnienia a on i tak ci kupi 2 raz jak zostawisz to ogłoszenie. Ewentualnie nagraj pakowanie, zabezpieczenie paczki żebyś miał dowód na to że wysłałeś całe i nietknięte a za otwarcie / zniszczenie pudełka potrąć ze zwrotu. Negatywa na allegro możesz odstać nawet za to że żyjesz