anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odmowa sprzedaży

lombardzlotow
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, wystawiłem na sprzedaż konsole steam deck. Z takim opisem 

(Steam deck oled 1tb

Konsola fabrycznie zamknięta. W zestawie z ładowarką.

Zestaw widoczny na zdjęciach.)

Klient zadał pytanie czy na kartonie od ładowarki jest plomba, i czy posiadam dodatkowy oryginalny karton.

Na co mu odpowiedziałem, że nie ma plomby na opakowaniu ładowarki oraz nie ma oryginalnego kartonu. Jeszcze przed zakupem 

Na co odpisał : trzeba bylo napisac o tym a nie wprowadzac w blad kupujacego. nara. skoro zaklamujecie opisy i zdjecia to co dopiero bedzie po zakupie. nie polecam, zaznaczam was na czarna liste o ile wiem plomby z tych konsol (widoczne na etui) mozna rowniez odwzorowac na nowe (wg opisow na postach/grupach), tak wiec nie dajecie kupujacemu zadnej gwarancji oryginalnosci plomb, zwlaszcza ze przyznajecie sie do otwartej ladowarki, co oznacza uzywana konsole (kto otwira adowarke skor nie chce uzyc sprzetu i brakuje kartonowego pudelka).

Moja odpowiedź na tą wiadomość (xD) ponieważ byłem w lekkim szoku ataku ze strony potencjalnego klienta.

Klient 

Po Twojej odpowiedzi „xd” widzę że nie mam do czynienia z osobą dorosła, przedsiębiorcą który zna się na rzeczy (sprzedaży )Z przyjemnością napiszę do Twoich przełożonych skargę na takie zachowanie jak i do allegro z uwagą patrzyli na opisy w aukcjach , aby pozbyć się w późniejszym czasie reklamacji

Odpisałem: Proszę tylko nie to

Klient

Na forach allegro z pewnością zainteresują się screenami z odpowiedzi

Po czym zakupił u mnie przedmiot w celu podejrzewam wystawieniu negatywnej opinii. Oczywiście płatność Rozpoczęta 

Czy jako sprzedawca mogę odmówić sprzedaży takiemu klientowi?

Konsola faktycznie jest zaplombowana, nie chciałbym mu jej wysyłać ponieważ podejrzewam, że ją otworzy i zwróci.

Mój błąd że nie dopisałem w opisie, że ładowarka od konsoli jest otwarta. Ale było to widoczne na zdjęciu. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

Client:44052296
#21 Demiurg#

@lombardzlotow ocenę tak czy siak kupujący może wystawić. Czy wyślesz czy nie i zwróciła pieniądze  Pokaż link do oferty.

oznacz moderatorów

lombardzlotow
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Z czym masz problem? Prowadzisz lombard a specyfika tego typu sprzedaży jest taka że towar jest w stanie w jakim dostarczają ci klienci. Klient se zechciał otworzyć ładowarke to se otworzył i tyle pisz na aukcjach towar zgodny ze stanem na zdjęciach z np odsprzedaży od razu wiadomo że może być otwarte a 1 negatyw w miesiącu allegro nie wlicza do statystyk

oznacz moderatorów

lombardzlotow
#7 Wielbiciel#

Mam problem w tym, że klient zamówił towar, a ja mu nie chce go sprzedac po takiej konwersacji. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

To zwróć kasę napisz że przy pakowaniu upadła i się uszkodziła czy coś prawdopodobnego, zdejmij ogłoszenia z netu na tydzień potem wstaw z innymi zdjęciami że to inna konsolka tylko z swojego sklepu też usuń bo jak twierdzisz że konkurencja to cię pocisną

oznacz moderatorów

lombardzlotow
#7 Wielbiciel#

Pytanie, czy allegro zwróci prowizje, jednak to 150zł.

Nie muszę kłamać ze konsola jest uszkodzona, jestem rzetelnym sprzedawca, poprostu nie mam zamiaru zawierać umowy z klientem który zarzuca mi oszustwo. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

w takim przypadku nie zwróci bo to ty specjalnie wysłać nie chcesz bez uzasadnienia a on i tak ci kupi 2 raz jak zostawisz to ogłoszenie. Ewentualnie nagraj pakowanie, zabezpieczenie paczki żebyś miał dowód na to że wysłałeś całe i nietknięte a za otwarcie / zniszczenie pudełka potrąć ze zwrotu. Negatywa na allegro możesz odstać nawet za to że żyjesz

oznacz moderatorów