anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odwieszenie wyplat

Grzegoslaw1212
#7 Wielbiciel#

W celu odwieszenia wypłat dostałem maila aby przesłać dodatkowe dokumenty (poniżej jest kawałek maila) i chciałbym dowiedzieć się czy mam obowiązek wysłać zdjęcia oferowanych towarów? Lub zdjęcie paragonów do tego towaru czy też nie? Bo co w przypadku jeśli np. Nie posiadam paragonu do jakiejś rzeczy a fizycznie w domu ta rzecz na sprzedaż jest? 

- zdjęć wszystkich przedmiotów oferowanych na sprzedaż przed blokadą z położonym obok dokumentem tożsamości,
- zdjęć (nie skanów) samego dokumentu tożsamości,
- zdjęć bądź skanów dokumentów potwierdzających nabycie towaru oferowanego na sprzedaż (FV, rachunek, paragon).

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Grzegoslaw1212 Cześć. 🙂 Nie masz obowiązku przesłania dokumentów, o które poprosił Cię pracownik Działu Bezpieczeństwa Transakcji. Pamiętaj jednak, że jeśli tego nie zrobisz, Twoje konto może nie zostać odblokowane. Więcej informacji w sprawie blokady konta uzyskasz mejlowo. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Przecież jak ktoś sprzedaję prywatnie i ma towar dłużej to oczywiste że nie posiada paragonów, co wy żeście teraz wymyślili.

oznacz moderatorów

Grzegoslaw1212
#7 Wielbiciel#

Też mnie to zdzwiło trochę ale to co dałem radę wysłać to wysłałem. Jeden telefon mam dłuższy czas i nie mogłem znaleść rachunku do niego. I nie wiem właśnie co teraz. Czy blokada zostanie zdjęta czy też nie

oznacz moderatorów

Grzegoslaw1212
#7 Wielbiciel#

To co dałem radę przesłać to przesłałem czyli, zdjęcie oferowanych towarów, dowodu osobistego i 2 paragonów ponieważ jeden telefon mam dłuższy czas i nie byłem w stanie odnaleźć paragonu

oznacz moderatorów

Client:104371448
#14 Krzewiciel#

@ko_alka a żądanie przesłania zdjecia dowodu z towarem jest zgodne z prawem?

Jakim?

Chyba Ustawa precyzuje kto dokladnie moze przetwarzac zdjecie/skan dokument tozsamosci?

Allegro jest w tej grupie?

oznacz moderatorów