Cześć wszystkim,
Szukam pomocy lub porad, jak ruszyć z miejsca moją sprawę z Allegro. Moje konto i sprzedaż zostały ograniczone po zgłoszeniu od firmy Strategic IP Information (SIPI), reprezentującej markę Arieltwierdzącej, że sprzedaję podróbki.
Szczegóły problemu:
Sprawa dotyczy oferty z płynem/żelem do prania Ariel Universal Podpięłam się pod istniejący produkt z Katalogu Allegro.
Posiadam legalny towar kupowany na fakturę KSeF od znanej i dużej polskiej hurtowni chemii. Przesłałam Allegro oficjalną fakturę zakupu (gdzie mam m.in. pozycję ARIEL Żel 100 Prań 5L Regular) oraz zdjęcia faktycznie posiadanego i wysyłanego produktu.
Główny problem: Dział weryfikacji Allegro odrzuca moje odwołanie, twierdząc, że „dokumenty i zdjęcia dotyczą innego produktu niż ten, który był podpięty w ofercie” oraz że nie przesyłam dokumentów do właściwego produktu. Powstaje zamieszanie wynikające z różnic wizualnych/etykiety towaru z mojego magazynu a zdjęciem w zaciągniętej karcie Katalogu Allegro.
Przedstawiłam fakturę i realne zdjęcia sprzedawanego butelki stojącej przy ekranie z aukcją, jednak wsparcie techniczne stale odpowiada schematycznie, że to inny produkt i podtrzymuje blokadę, nie podając konkretów, jak ten problem rozwiązać przy błędnym podpięciu katalogowym.
Moje pytania:
Czy ktoś z Was wygrał spór przy zgłoszeniu od SIPI, mając faktury zakupu z polskiej hurtowni, ale po błędnym połączeniu z Katalogiem Allegro?
Jak skutecznie wytłumaczyć działowi weryfikacji Allegro różnicę między fizycznym towarem z faktury a grafiką zaciągniętą automatycznie z katalogu?
Czy jest szansa na odblokowanie konta?
Będę wdzięczna za każdą wskazówkę!