Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Piszę jako kupująca. Chciałam zakupić mleczko dla dziecka konkretnej firmy. Jest oferta, chce dokonać zakupu i pisze o ograniczonym dostępie do usług. Piszę więc do sprzedającego, a on odpisuje ze juz nigdy mnie nie obsłuży. Pytam dlaczego, nie odpisuje.
Próbuje kupić u innego, to samo. Próbuję inne mleko u kolejnego, to samo. Nagle okazuje się, że cenoapteka, sellio i Dziecko i my to chyba ta sama firma i w każdej mam zablokowany dostęp. Proszę o pomoc.
@Dominikaa_aa, w uzasadnionych przypadkach sprzedający może dodać Cię do zakładki Moi nieaktywni kupujący - nie zrobisz wtedy u niego zakupów. Zachęcam Cię do zakupienia interesującego Cię produktu u innego sprzedającego.
@Dominikaa_aa czym podpadłaś?
Zadała niewygodne pytanie lub wystawiła 4 gwiazdki zamiast 5.
Być może wystawiła też zasłużony, negatywny komentarz.
@Dominikaa_aa Bardzo łatwo możesz to obejść. Załóż sobie nowe konto na Allegro, trwa to chwilę, a potem z tego konta kupisz bez problemu.
taaaa... to są uzasadnione przypadki . HA , HA
@Dominikaa_aa Sprzedawca miał zapewne jakieś podstawy aby odstawić cię od zakupów u niego .Najczęściej są to bezpodstawne zaniżania ocen ( bez wyjaśnień obcinane gwiazdki bądź negatyw ) .Sprzedawca może przez to stracić wiele i eliminuje takiego klienta .Warto przed wystawieniem dobrze się zastanowić czy na to zasłużył .
@Dominikaa_aa
Jest oferta, chce dokonać zakupu i pisze o ograniczonym dostępie do usług. Piszę więc do sprzedającego, a on odpisuje ze juz nigdy mnie nie obsłuży.
Powodów może być wiele. Poza już wymienionymi (będącymi np. konsekwencją specyficznego systemu stosowanego przez Allegro opartego o subiektywne i niekoniecznie bezpośrednio związane ze Sprzedającym oceny mu wystawiane, a nawet wystawiane do transakcji które zostały uznane prawnie za niebyłe) mogą to być także niewywiązywanie się Kupującego z obowiązków wynikających z zawartych kiedyś Umów zakupu: np. nieopłacenie dokonanego zakupu ("porzucenie go" zamiast anulowanie go lub złożenie oświadczenia o odstąpieniu od Umowy), nieodebranie zamówionej przesyłki, etc.
@xyz96 za taki charakter "porady" - "załóż następne konto" na innych forach dostałbyś (dostałabyś) bana. Proszę nie trollować!
@Dominikaa_aa zapewne sprzedający miał podstawy aby dodać Cię u siebie na czarną listę. Np. zakupiłaś towar i go nie odebrałaś lub wystawiłaś niezgodny z prawdą negatywny komentarz czym popsułaś sprzedającemu opinię i utrudniłaś dalszą sprzedaż.
Nikt nikogo nie blokuje specjalnie "za darmo", nie utrudnia kupowania na swoich aukcjach ponieważ nie chodzi o to w handlu aby pozbywać się klienta.
Natomiast jeżeli ktoś jest w stosunku do ciebie niesforny lub nawet nieuczciwy to oczywistym jest, że możesz nie chcieć mieć nic wspólnego na przyszłość z taką osobą.
Najlepszą poradą dla Ciebie jest to co napisała Moderatorka. Poszukaj odpowiedniego produktu u innego sprzedawcy. Jest ich wielu tak więc powinnaś bez problemu znaleźć 🙂
za taki charakter "porady" - "załóż następne konto" na innych forach dostałbyś (dostałabyś) bana.
Na forach założonych i prowadzonych przez sprzedawców - pewnie tak 🙂