anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Omyłkowo wystawiona aukcja Kup Teraz za 1zł

habich-2
#2 Obserwator

Dzień dobry

Jakiś czas temu próbowałem nauczyć się wystawiać (robiłem różne próby) aukcję na allegro jako osoba prywatna i widocznie uruchomiłem wystawienie w odległym terminie aukcje w opcji Kup Teraz zdjęcie monety 10 złotych Piłsudski za 1 złoty , wartość takiej monety to 200-300 złotych. Ja nawet takiej monety nie mam w posiadaniu. 

Nawet nie wiedziałem że wczoraj oferta się pojawiła na allegro i od razu ktoś kliknął kup i uruchomił płatność przelewem tradycyjnym. Napisałem przed chwilą do kupującego że to pomyłka i jak przyjdą środki to mu zwrócę.

Nie wiem co teraz dalej zrobić , mogę prosić o jakieś rady. Nie chcę wchodzić w konflikt z kupującym.

Pozdrawiam Artur 

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Konflikt będzie raczej nieunikniony.

Jeśli kupujący otworzy dyskusję to opisz mu sytuację, zwróć środki i przeproś.

Pamiętaj że musisz odpisywać na każdą wiadomość w dyskusji w ciągu maksymalnie 24 godzin - to bardzo ważne.
Twoja odpowiedź musi być zawsze ostatnia niezależnie od tego co napisze kupujący, nawet jeśli wyśle tylko "." to musisz na to odpisać.

oznacz moderatorów

habich-2
#2 Obserwator

Kupujący spojrzałem jest 14 lat na allegro i widział na pewno rażącą pomyłkę w wystawieniu aukcji 1 złoty. To jest chyba ewidentny błąd bo rozumiem jak bym wystawił za 10 złotych ale pomyłka polegała na tym ze się wystawiła aukcja w opcji kup teraz a nie licytacji od 1 złotówki.

Ja już go przeprosiłem i napisałem że zwrócę środki. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@habich-2 Dobrze robisz że przepraszasz i wskazujesz ewidentnie swoją pomyłkę . Sam kiedyś też klikłem  taką omyłkowo wystawioną monetę ale tylko po to by sprzedającemu wytłumaczyć jego błąd. Był zadowolony bo ta jego była warta około 25 tysiaków . W takim przypadku gdy klient będzie bardzo uparty to można powołać się na rażący błąd i nawet w Sądzie się da wygrać.

oznacz moderatorów

habich-2
#2 Obserwator

Zobaczę co odpisze kupujący bo na razie cisza i też tutaj zamieszczę. Tylko dziwne bo od razu uruchomił płatność przelewem tradycyjnym. 1złoty + koszt przesyłki. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów