anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakończona licytacja-brak opłat za sprzedany przedmiot

kewlarowy_dywan
#9 Pomysłodawca

Akcja jak w temacie.Sprzedawałem przedmiot z licytacją,kupujący kupił go ode mnie,zapłacił za przedmiot przy odbiorze,a ja nie dostałem kosztu zakończonej licytacji.Napisałem do sprzedającego,który nie odpowiadał,ale w smesie napisał,że jest zadowolony z aukcji i nie wie i nie chce robić nic już na allegro,że mam to załatwić sam.Co dalej?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Skoro "Sprzedawałem przedmiot z licytacją,kupujący kupił go ode mnie,zapłacił za przedmiot przy odbiorze" to w czym konkretnie jest problem?

Co masz na myśli przez "nie dostałem kosztu zakończonej licytacji"?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kewlarowy_dywan towar wysłałeś bez kwoty pobrania?

oznacz moderatorów

kewlarowy_dywan
#9 Pomysłodawca

Kupujący ODEBRAŁ towar OSOBIŚCIE i zapłacił za przedmiot przy ODBIORZE.   @komis-bell -Allegro nie wystawiło mi opłaty za sprzedany przedmiot.Dostałem jedynie informację od Allegro " Kupujący Krzysztof [edycja] nie zapłacił za przedmiot. Zakup został unieważniony. Za 24h wznowimy ogłoszenie. " Oczywiście wyłączyłem wznawianie ogłoszenia.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A to mów, że domagasz się od allegro doliczenia prowizji

oznacz moderatorów

kewlarowy_dywan
#9 Pomysłodawca

Za sprzedaż na allegro Lokalnie nie ma prowizji,a opłata za sprzedaż 🙂

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dokładnie to opłata transakcyjna potocznie zwana prowizją.

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kewlarowy_dywan wygląda na to, że kupujący wybrał metodę płatności online, której nie zrealizował/nie dokończył. Z uwagi na brak płatności transakcja w naszych oczach nie zostałą sfinalizowana, a co za tym idzie nie naliczyliśmy prowizji i oferta miała być wznowiona. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kewlarowy_dywan
#9 Pomysłodawca

Wyłączyłem wznowienie z powodu sprzedaży przedmiotu.Co dalej,bo nie chcę być nieuczciwym klientem i wolę mieć czyste konto.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kewlarowy_dywan tak na prawdę mamy tu raczej błąd po stronie kupującego. Skonsultuję temat i wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kewlarowy_dywan dziękujemy Ci za szczerość i uczciwość. Z racji tego, że klient nie dokończył transakcji na naszym portalu, formalnie nie zawarliście umowy sprzedaży u nas, na allegro lokalnie. W związku z tym nie mamy możliwości (ani podstawy) do naliczenia opłaty za transakcję. 
Nie będziemy wyciągać wobec Ciebie żadnych konsekwencji, natomiast klient nie będzie miał możliwości założenia dyskusji lub skorzystania z programu Ochrony Kupujących do tej transacji. 

Alicja
oznacz moderatorów

kewlarowy_dywan
#9 Pomysłodawca

W sumie lekko zawalił,ale nie ma potrzeby takiego "karania" 🙂 Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za rozwiązanie.

oznacz moderatorów