Dzień dobry
Jakiś czas temu próbowałem nauczyć się wystawiać (robiłem różne próby) aukcję na allegro jako osoba prywatna i widocznie uruchomiłem wystawienie w odległym terminie aukcje w opcji Kup Teraz zdjęcie monety 10 złotych Piłsudski za 1 złoty , wartość takiej monety to 200-300 złotych. Ja nawet takiej monety nie mam w posiadaniu.
Nawet nie wiedziałem że wczoraj oferta się pojawiła na allegro i od razu ktoś kliknął kup i uruchomił płatność przelewem tradycyjnym. Napisałem przed chwilą do kupującego że to pomyłka i jak przyjdą środki to mu zwrócę.
Nie wiem co teraz dalej zrobić , mogę prosić o jakieś rady. Nie chcę wchodzić w konflikt z kupującym.
Pozdrawiam Artur
Konflikt będzie raczej nieunikniony.
Jeśli kupujący otworzy dyskusję to opisz mu sytuację, zwróć środki i przeproś.
Pamiętaj że musisz odpisywać na każdą wiadomość w dyskusji w ciągu maksymalnie 24 godzin - to bardzo ważne.
Twoja odpowiedź musi być zawsze ostatnia niezależnie od tego co napisze kupujący, nawet jeśli wyśle tylko "." to musisz na to odpisać.
Kupujący spojrzałem jest 14 lat na allegro i widział na pewno rażącą pomyłkę w wystawieniu aukcji 1 złoty. To jest chyba ewidentny błąd bo rozumiem jak bym wystawił za 10 złotych ale pomyłka polegała na tym ze się wystawiła aukcja w opcji kup teraz a nie licytacji od 1 złotówki.
Ja już go przeprosiłem i napisałem że zwrócę środki. Pozdrawiam
@habich-2 Dobrze robisz że przepraszasz i wskazujesz ewidentnie swoją pomyłkę . Sam kiedyś też klikłem taką omyłkowo wystawioną monetę ale tylko po to by sprzedającemu wytłumaczyć jego błąd. Był zadowolony bo ta jego była warta około 25 tysiaków . W takim przypadku gdy klient będzie bardzo uparty to można powołać się na rażący błąd i nawet w Sądzie się da wygrać.
Zobaczę co odpisze kupujący bo na razie cisza i też tutaj zamieszczę. Tylko dziwne bo od razu uruchomił płatność przelewem tradycyjnym. 1złoty + koszt przesyłki. Pozdrawiam