anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłacalność sprzedaży hurtowej na przykładzie kokonów wiszących

HYDROREN
#9 Pomysłodawca#

Pytanie do sprzedawców: Jak można na tym zarobić, kupując jakiś przedmiot w hurcie za 350 zł netto, a sprzedając go za 400-450 zł brutto? Jak radzą sobie z tym inni sprzedawcy? Mam na myśli to, że wielu sprzedających rzuciło się na te kokony wiszące.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

HYDROREN
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego tak zaniżacie ceny produktów? Powiem Wam tak – moja babcia prowadziła sklep stacjonarny i wiecznie miała długi oraz wierzycieli. Mimo to jakoś udawało jej się to ciągnąć, choć finansowo nie wychodziła na plus. Zaciągała się u znajomych, żeby nie płacić odsetek w banku. Niestety miała problemy alkoholowe, co źle się skończyło... długi musiały spłacić jej dzieci. Ciekawi mnie, czy Wy też prowadzicie działalność na stratach? Czy zakupujecie te towary po jeszcze nizszych cenach? Czy taką małą marże nakładacie na produkty? jesli zajmujecie się tym dodadtkowo to może i to zrozumiałe... ale co jak ktoś utrzymuje sie tylko z samego handlu? Bardzo zastanawia mnie to zjawisko  skąd się bierze to zaniżanie niektórych produktów. Niektórzy nawet potrafią wystawić przedmiot poniżej ceny minimalnej. Jak Wam się to opłaca?

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@HYDROREN Ważne, żeby się sprzedawało, nieważne za ile...

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

HYDROREN
#9 Pomysłodawca#

Masz racje, nieważne żeby zarobić, ważne żeby się narobić 😁

oznacz moderatorów

datsun1931
#9 Pomysłodawca#

Ja własnie tez nie rozumiem tej bitwy cenowej, aby tylko sprzedac i zarobic te pare zł.

A jak ktos sprzedaje pozniej ceny zakupu to jeszcze bardziej.

Kazik kiedys spiewal

Całe życie tyrał w hucie, a do huty dokładali
Cała jego ciężka praca, wszystko było ch warte
Gdyby leżał całe życie, mniejszą czyniłby on stratę

oznacz moderatorów