Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry , Proszę mi powiedzieć jeżeli wystawiam jako osoba prywatna ofertę na zwykłym allegro dla jednego klienta 50 Szt jakiegoś towaru i pisze opłata transakcyjna 1 zł więc zapłacę od aukcji 1 zł , czy 50 zł naliczone będzie od sprzedanych 50 sztuk ? (gdy kupuje 1 klient )
Jak to będzie komplet 50 sztuk to zapłacisz 1zł. Jak to będzie oddzielne 50 sztuk to prawdopodobnie też, bo to miało działać tylko dla pierwszego przedmiotu z wielu kupionych przez jednego kupującego jak mnie pamięć nie myli. Ale to by musiał ktoś potwierdzić, bo ja tylko pojedyńcze sztuki sprzedaję.
Ale to nie zestaw tylko pojedyncze szt!
@aniaenergy1 Upewnię się i wrócę do Ciebie z informacją. 🙂
Tak chodzi mi o sztukę nie o komplet czy opłata transakcyjna jest liczona od sztuki bo jak sprzedaje 50 rzeczy przykładowo po 2 zł temu samemu kupujacemu to kalkulator pokazuje że naliczy 50 zł opłaty transakcyjnej +prowizja oczywiście .
Wczoraj było po 1zł!
Jest inflacja więc dzisiaj drożej....😂
glapa ogłosił koniec inflacji.😛
Nie koniec jeno wypłaszczenie, taki płaskowyż..😡
to wcześniej ....tak chodził i miał zwidy.
@aniaenergy1 Więc sprzedaj te 50szt jako jeden komplet za 100 zł, wtedy będzie jedna opłata. Ale jeśli bedziesz sprzedawać jako pojedyńcze sztuki to będzie 50 opłat.
może wykupić najmniejszy abonament za 49 zł ? i będzie git: )
Nie mogę wykupić abonamentu jako osoba prywatna niestety więc temat sztuk dalej pozostaje wielką niewiadomą. Chciałabym sprzedawać w sztukach,nie w kompletach w tym przypadku ale jak opłata transkcyjna będzie porywająca to nie wiem .
Wszystko zależy od ceny tej szt. nie opłaca CI się sprzedawać czegoś co kosztuje np:1zł. po 1szt.
Hej nie mam pewności ale podglądałam jak naliczane są opłaty na prywatnym męża i widzę że jeśli ktoś kupuje za jednym zamachem od razu np 5 szt to ma liczoną 1x opłatę transakcyjną Do każdego zakupu nie ważne ile sztuk opłata wynosi 1 zł
Dziękuję wszystkim za pomoc 🙂 jeszcze czekam na wypowiedź allegro
A konkretnie?
@aniaenergy1 Jednostkowa opłata transakcyjna wynosi 1 zł i jest pobierana od każdego zakupu w ofercie — nie bierzemy pod uwagę liczby sprzedanych sztuk. Pobieramy ją, jeśli nie masz aktywnego Abonamentu na koncie.
Jeśli klient kupuje u Ciebie 4 długopisy, które sprzedajesz w jednej ofercie na allegro.pl., to za sprzedaż z tej oferty naliczamy dodatkowo 1 zł.
@w_kiwi może coś się udało już ustalić ?