Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Mam problem z kosztami wysyłki. Jestem nowym sprzedającym, nie mam smarta. Kupujący wybiera przesyłkę: Allegro przesyłka polecona za 6,99zł .
Generuję nr listu, drukuję list przewozowy, oddaje na poczcie ok.
Po wysłaniu na koncie Allegro w rozliczeniach opłata wynosi 11,99 zł i okazuje się ze jest to przesyłka Allegro Pocztex kurier 48 za 11,99zł
Jaka jest przyczyna złego generowania się listu przewozowego?
A taka, że podczas przygotowywania etykiety musisz zaptaszkować Przesyłka polecona firmowa. Wtedy będzie ok 😊
Dziękuję Ci za odpowiedź. Mam jednak pytanie odnośnie adresu kupującego. Czy przygotowując przesyłkę muszę zmienić również adres odbioru dla kupującego z adresu zamieszkania na np. urzad pocztowy?
Samo zaznaczenie Przesyłka polecona firmowa nie generuje listu przesyłki poleconej.
Pozdrawiam
Nie zmieniasz adresu. List polecony listonosz dostarcza na adres domowy kupującego. A co się dzieje jak zaznaczysz to okienko?
Po zaznaczeniu wszystkich wymaganych pol wyskakuje komunikat,, błąd przetwarzania. Usługa niedostępna dla wybranego typu przesyłki''
Chyba że problem tworzy rodzaj przesyłki zaznaczam paczka a powininna być koperta?
@Silver-Love Może wpisujesz nieprawidłowe wymiary? Waga nie może przekraczać 1 kg, wysokość 6 cm.
Ok problem rozwiazany. Po 1 musi być koperta, wymiar wpisałem 25 długość szerokość 6 wysokość 25 . Nie wiem co tu jest grubością 🙂 ale list wygenerowany.
Dziękuję serdecznie za pomoc
Pozdrawiam
@Silver-Love Super 😊
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Może byście to w końcu poprawili.
I przy okazji wymiary koperty. Teraz trzeba kopertę ustawić w pionie 😁
Po co mają poprawiać!
Ty nie zaptaszkujesz bo nie wiesz, a oni są 5pln na czysto do przodu.
Prosty rachunek?
Zwłaszcza jak sprzedasz coś za 3pln.