anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłata za cenę minimalną

gregstan
#7 Wielbiciel

Pierwszy raz od lat wystawiłem płytę na sprzedaż. Z ceną minimalną jak zawsze. Płyty nie sprzedałem i mam do zapłacenia prowizję. Nie wiem od kiedy obowiązuje taka praktyka. Nie zapłaciłem. Zablokowano mnie. Co dalej? Wysłano pismo do firmy windykacyjnej. I co teraz?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gregstan zostaje opłacić dług. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @gregstan. W ofercie skorzystałeś opcji ceny minimalnej (500 zł). Opłata za skorzystanie z tej opcji to 10% ustanowionej przez Ciebie ceny minimalnej, ale nie więcej niż 100 zł.
Opłatę pobieramy niezależnie od tego, czy przedmiot zostanie sprzedany, o czym informujemy w tym artykule

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gregstan Unikaj wystawiania z ceną minimalną bo takie aukcje przez klientów są omijane szerokim łukiem a do tego nawet jak się nie sprzeda trzeba płacić haracz . Jak obawiasz się że licytacja może się zakończyć poniżej Twoich oczekiwań to ustaw z ceną startową taką jak już Ciebie zadowala i zapłacisz prowizję dopiero jak się sprzeda.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie zapłacisz to nie odblokują. A windykacja nigdy nie przestaje nękać. Ta opłata jest od wielu lat, dlatego nikt tej opcji nie używa. I co najważniejsze miałeś ją wyraźnie podaną w podsumowaniu na dole oferty. Im szybciej zapłacisz tym mniej problemów, to nie ucieknie...

Screenshot_51.png