anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłata za wylicytowany przedmiot

kewiz
#1 Nowicjusz#

Cześć mam takie pytanie - w ciągu jakiego czasu od końca licytacji osoba, która zakupiła przedmiot, ma obowiązek uiścić opłatę za niego? Widziałem w regulaminie (po fakcie oczywiście), że 30 dni, ale wierzyć mi się nie chce...

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

xyz96
#21 Demiurg#

@kewiz Tak, ma 30 dni. Zmienił się regulamin i wydłużono czas na zapłatę w licytacji do 30 dni. 

oznacz moderatorów

kewiz
#1 Nowicjusz#

Ok, dziękuję za odpowiedź. Moja wina, że sprawdziłem po fakcie. Mam cichą nadzieję, że kupujący nie wpłaci, bo już długo zwleka i % prowizji nie wpadnie do Allegro. Ja, już tu nic, kompletnie nic, nie wystawię, bo to starta czasu.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Możesz ten termin zmienić przy wystawianiu.

oznacz moderatorów

Emily1
#7 Wielbiciel#

Witam, a orientujecie się może w jaki sposób można odzyskać środki za przesyłkę w aukcji charytatywnej? Kupujący wpłacił całą kwotę do Allegro (wartość przedmiotu + koszty przesyłki) i nie wiem, jak mam odzyskać koszt tej wysyłki od Allegro.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Emily1 nie pobieramy żadnych opłat za oferty wystawiane w ramach ofert charytatywnych. A kupujący w ofertach charytatywnych przekazują cały koszt na wybrany cel, natomiast my przekazujemy Tobie środki na nadanie przesyłki. Środki są obecnie na Twoim saldzie Allegro Finanse, aby je wypłacić wejdż proszę tutaj i aktywuj konto do wypłat. Wypełnij proszę  formularz, a następnie wykonaj przelew weryfikacyjny. To bardzo ważne, dane właściciela konta Allegro i konta w banku muszą być takie same. Weryfikacja w przypadku operatora PayU może potrwać do 3 dni roboczych.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Emily1
#7 Wielbiciel#

świetnie, bardzo bardzo dziękuję za pomoc 🙂

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Emily1 Kupujący tak zawsze płaci a allegro zwraca na twoje konto koszty przesyłki jakie masz ustawione w aukcji a na cel charytatywny przelewają kwotę za jaką został przedmiot sprzedany.

oznacz moderatorów

Emily1
#7 Wielbiciel#

Pięknie dziękuję 😊

oznacz moderatorów