Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zgłosił się do mnie Pan Roland Smith rolandsmith513@gmail.com , który zdecydował się zakupić sprzęt. Korespondencja po angielsku i od początku była podejrzana, bo Pan nie pytał o sprzęt tylko od razu chciał go kupić. Pan przekazał że zgłosi się do mnie ktoś od niego celem potwierdzenia transakcji z Royal Bank. W kolejnym mailach otrzymałam prośby o potwierdzenie danych firmy i przelewu z maila Royalbankonlineverification@scotlandmail.com oraz prośbę dla opłacenia przesyłki z góry 2300zł za którą mi prześle pieniądze (to z maila parcel2goshipping.express@gmail.com). Oczywiście przekazałam Panu od razu, że korespondencję przesyłam na policję do odpowiedniego departamentu 🙂
@AJOgrody 👍 Dziękuję, że opisałeś sprawę u nas. Może to pomóc innym.
może allegro zablokowało konto temu Panu, ponieważ i mnie chciał oszukac w ten sam sposób ale to od początku smierdziało przekrętem, nr tego klienta to 87465209. Jeżeli tego nie zrobicie to wspomne o Was na policji, że nic nie robicie z takimi klientami i zezwalacie na takie transakcje
@Haneczka56 rejestracji kont takich oszustów dziennie są tysiące, nie są w stanie wychwycić każdego naciągacza. Rozumiem, że wywnioskowałeś po adresie e-mail, że to ten sam człowiek i pewnie tak jest lecz jest to gotowa formułka i może rejestrować co chwilę nowe konto i dopóki ktoś tego nie zgłosi to mają utrudnione działanie. Mówienie na policji, że allegro nic z tym nie robi nic Ci nie da.
może potrzebna jest bardziej szczegółowa weryfikacja podejrzanych kont, mnie akurat problemów nie narobił ale inni dali się nabrać i tracą swoje pieniądze.
Wcześniej ktoś wymieniał to nazwisko i adres e-meil jako oszusta i dzisiaj sytuacja się powtórzyła
ale w jaki sposób może ktoś tracić pieniądze ? to on chce przelać pieniądze a nie ja jemu , a bynajmniej na razie mi tak on napisał ahaahhahaha , tak też pomyślałam że to jakiś przekręt
@DOMINO-30 To napisał, czy jednak nie napisał? Bo "bynajmniej", to nie to samo co "przynajmniej".
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
tak tak "przynajmniej" 🙂 , ale tak czy siak napisał i to kilkakrotnie
Ja tez mialam kontakt z tym panem. Transakcja na 27000 wiec lampka mi się zapaliła. Pan chcial szybko płacić (niby) i wysyłać spedytora do mnie po sprzęt. Prosil o dane a gdy ja poprosilam najpierw o jego dane di ewentualnej umowy, zamilkł.
Dałam się naciągnąć na niemałe pieniądze, myślałam że chce kupić wózek inwalidzki 😪gdzie mam to zgłosić, czy w ogóle da się odzyskać pieniądze
Wydałaś wózek bez pieniędzy? Pozostaje Ci iść na policję.
@Client:41037081 Był już wątek o tym https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/oszust-roland-smith-rolandsmith5...
Ludzie, jak to robicie, że nadal dajecie się nabierać na takie rzeczy? Czy to te dodatkowe zera, które taki scamer proponuje "dopłacić" wyłączają logiczne myślenie?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Witaj, Jestem zainteresowany zakupem tego produktu od Ciebie, czy nadal masz go na sprzedaż, proszę o kontakt pod adresem (angelalarry50007@gmail.com) w celu dalszej rozmowy. Przepraszam, pracuję jako kapitan statku i teraz jestem na długa podróż Mam dostęp tylko do mojego adresu e-mail
12 Lip. 2020, 22:57
a mi tak on napisał
Witam Jestem bardzo zainteresowany zakupem tego produktu od ciebie, jeśli nadal masz go na sprzedaż, proszę o kontakt pod adresem (rolandsmith513@gmail.com) Pozdrawiam
10 Lip. 2020, 08:27
no i ja jak głupek nabrałam się na to podałam nr konta i dane do przelewu no ale chyba nic mi nie zrobi mając dane do przelewu hmmmmmm
nic Ci nie zrobi, mam nadzieję, że żadnych pieniędzy nie wysłałeś
Nie , nie wysłaliśmy żadnych pieniędzy . Bo niby za co ? To on chciał "kupić"
Wózek mam w domu ale kasę wyciągnął 😪
Zgłoś na policję, masz dowód wpłaty.
"Hello Am really interested in buying this item from you ,if you still have it for sale kindly get back to me at (oliveradrian907@gmail.com) Best Regard"
Client:87617865
ja otrzymałem dziś taką wiadomość, po wymianie maili informacja, że Royal Bank ma w depozycie pieniądze za transakcję + 550 pln dla przewoźnika, które mi potem prześle. a ja mam wysłać wcześniej te 550pln jakiejś firmie wysyłkowej w Nigerii!!! 🤣🤣