Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szarańcza - adresy e-mail oszustów:
Cortniluke@gmail.com
Judiththompson051@gmail.com
Virginiaheyner043@gmail.com
Anabeljason10@gmail.com
Patriciaortega409@gmail.com
Brittanytyler019@outlook.com
Maryclaire0115@gmail.com
Lenajakub0101@gmail.com
Johnsmithkay7811@gmail.com
Belrosealan@gmail.com
Annavillanova1993@gmail.com
Aramitawalker07@yahoo.com
Rolandsmith513@gmail.com
Oliveradrian907@gmail.com
Angelalarry50007@gmail.com
Marknoble0019@gmail.com
Benadormarc310@gmail.com
Mosesmrpaul@gmail.com
Abbeylincon27@gmail.com
@Przemek19809, @DamianCz2019 - dziękuję za Wasze zgłoszenia. Wskazane konta zostały zablokowane. 🙂
Taką wiadomość dzisiaj dostałem.
@DamianCz2019 "Pobrał parę robaków odemnie i podał hasła do swojego maila.
Jego dane zostały również sprzedane na deep webie." - niby cel zbożny, ale z drugiej strony zdrożny, bo "ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem"😏
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Mam w tej chwili podobną sytuacje mrthompson client 98401842 wmawia mi ze muszę wpłacić 198 euro itd . Nie wchodzilam na szczęście w żaden linki bo od razu mi to śmierdziało
Dla odmiany kolejny złodziej podszywa się pod kobietę i niby próbuje kupić kurtkę, przesyła link do niby formularza bo zamawia kuriera:
Telefon 579 614 691 (Zofia) zakładam że zdjęcie i imię też fałszywe
UWAGA! OSZUST! Próbuje wyłudzić dane bankowe, dane karty
579614691 - blokować i zgłaszac wszędzie!
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości od osoby próbującej podjąć kontakt poza Allegro, osoba ta jest z Włoch i posługuje się mailem : marco roma
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, za pośrednictwem PayPal.. przekręt , który polega na wyłudzeniu towaru.
@aukcjatrzydniowa Jeśli uważasz, ze to próba oszustwa to prześlij całą korespondencję na adres phishing@allegro.pl
email oszusta : markforcoke@gmail.com
@aukcjatrzydniowa dziękujemy za Twoje zgłoszenie! Zarejestrowane za pomocą tego maila konto zostało zablokowane.
Kolejny oszust:
+1 226 894 44 65
Dzwoni i chce niby zapłacić przelewem z góry. Ten sam schemat działania
Dodaję mrthompson@gmail.com. client: 98401842
gcorche09@gmail.com
z tego maila gosc stosuje podobna technikę
zapłaty za spedycję a później zaplata za towar
uwaga oszust
@ARYS1 dziękuję za Twoje zgłoszenie! To konto zostało przez nas zablokowane.
Dzisiaj dostałem taką wiadomość
Oszust Proszę zablokować
Client:98967148
lonenty7@gmail.com
Dziękuję bardzo za twoją odpowiedź. Przepraszam, że polski nie jest moim pierwszym językiem, bardzo dobrze mówię po angielsku. Możesz również odpowiedzieć po angielsku. Chciałbym wiedzieć, od jak dawna go posiadasz i jaka jest Twoja ostatnia cena?
Czekaj na twoją odpowiedź
Pani Lonenty Comfort
I tak w kółko.😁
Próba wyłudzenia pieniędzy poprzez konto nadielnicole183@gmail.com
Prośba o zablokowanie, użytkownik prosi o opłacenie spedytora wysyłając fałszywe dowody wpłaty.
Potwierdzam kolejny przypadek:
"Bardzo dziękuję za odpowiedź. Ze względu na charakter mojej pracy wykonywanie i odwiedzanie strony internetowej jest ograniczone, ale poświęciłem czas na sprawdzenie tych wiadomości i wysłanie e-mail dotyczący tego. Dlatego chcę, abyś wysłał wiadomość e-mail na adres lonenty7@gmail.com w celu dalszych dyskusji lub lepiej wyślij swój adres e-mail. Dzięki. Pani Lonenty Comfort"
Co trzeci Super Sprzedawca na Allegro to oszust, albo sprzedają na firmowych kontach co jeden ma po kilka nawet, między normalne rzeczy wrzucają podróbki i to mega podróbki z wadami, i Allegro nic z tego nie robi, i mało to wystawiają paragony na podróbki, bo fakturę nie bo nie mają, faktury zakupu i lewizna idzie na kontach firmowych. A inni normalnie nic nie sprzedadzą bo oni zarzucają tym syfem i są bezkarni. Trzeba chyba jedynie takich zgłaszać do Urzędu Skarbowego, bo tu jest plaga tego w 30 minut znajdę 30 kont takich bez problemu.