Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, wysłałem paczkę Kupującej przez allegro one box kurier lecz okazało się, że paczka najprawdopodobniej się "zagubiła" (w aplikacji została odebrana, ale Kupującej zgłosiła, że nie było jej w paczkomacie). Kupującą założyła dyskusja gdzie odpisywałem na każde pytanie. W międzyczasie paczka wróciła do mnie i zadałem pytanie w dyskusji czy mamy zwrócić pieniądze czy Kupująca chce ponowne wysłanie paczki. Kupująca zgodziła się na ponowne wysłanie lecz na prośbę o dopłatę za nadanie przesyłki już nie odpowiedziała. Dzisiaj otrzymałem informację, że dyskusja została nierozwiązana, a Kupująca chce zwrotu pieniędzy przez allegro protect. Czy w takiej sytuacji ja mam zrobić zwrot czy już automatycznie allegro wypłaca pieniądze i zostanie ta kwota doliczona do mojego rachunku? Nie chciałbym zdublować wypłat. Czy ta sytuacja bedzie miała jakiś wpływ na moją ocenę sprzedaży? Z góry dziękuję za informację.
@Bricksland Kwota zwrócona kupującej z Allegro Protect może zostać doliczona do Twojego rachunku. Nierozwiązana dyskusja ma negatywny wpływ na jakość sprzedaży. Jeśli zgadzasz się na takie rozwiązanie, to sugerowałabym zwrot pieniędzy. Daj znać, czy zgadzasz się na takie rozwiązanie, a ja poinformuję dział zajmujący się dyskusjami.
Dodam, że to nie jest sytuacja, w której zawiniła klientka. Tutaj należałoby złożyć reklamację na usługę i wysłać towar ponownie. Klient opłaca ponowną wysyłkę, jeśli do odbioru towaru nie doszło z jego winy.
Właśnie zwróciłem pieniądze Kupującej.
Tlumaczac z korpo na polski kupujaca powinna zglosić odstąpienie od umowy przez system ty powinienes wtedy zrobić zwrot kasy, wtedy ona by kupiła se drugi raz i miała w smarcie darmo wysyłkę. O zakończeniu dyskusji nie wspomnę @w_kiwi jak to u was w systemie teraz jest zwrot kasy kończył dyskusje automatycznie ale tez oznaczoną jako nierozwiązana czy tylko zwykłą?
Prosiłem o odstąpienie od umowy kilkakrotnie lecz bez odzewu (przeczytałem na forum, że do momentu złożenia wniosku to Kupującą jest w tym momencie właścicielem przedmiotu i nie mogę samowolnie zwrocic pieniędzy), nagle zgłosiła się do Allegro Protect i grozi mi zawieszenie konta...
@Bricksland Zwrot środków jeszcze nie został sfinalizowany. Jak tylko to się stanie, w dyskusji zostanie automatycznie dodana informacja oraz doradca zakończy dyskusję.
@Bricksland Sam zwrot pieniędzy nie zamyka dyskusji z decyzją pozytywną. Musi to zrobić klient lub doradca. @Bricksland Wyjaśnię tę kwestię z zespołem zajmującym się tym obszarem. Wrócę z odpowiedzią.