Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Mam problem ponieważ szukałam pracy przez internet i zgłosiłam się do jednej pani z ofertą pracy.Polegała ona na tym że ja wystawiam produkty na Allegro Lokalnie i jak ktoś kupi produkt to przesyłam tej pani pieniądze.Po tygodniu "współpracy" pani przestała odpisywać a do mnie zaczęli zgłaszać się kupujący że nie otrzymali produktu.Moje pytanie brzmi "Co mi grozi za to że nie wysłałam produktu do kupującego , ponieważ ta pani zapewniała mnie że wszystko zrobi.
Zostałam oszukana.Zwiodła mnie łatwa możliwość zarobku.Prosze o zrozumienie.
Jak ta sprawa się skończyła?
Witam wczoraj nawiązałem kontakt z panią Dominiką S. która proponuje to wszystko to co wyżej napisano , proponuje również umowę , ale dla sprawdzenia współpracy 2-3 sprzedrze trzeba zrobić. poczytałem i pytam się Pani jaki max obroty mogę zrobić na koncie by US się nie przyczepił (wcześniej poczytałem trochę) odp nie obowiązują mnie limity gdyż pracuję na umowe ??? no i właśnie 2-3 przedmioty bez umowy = utrata pieniędzy na szczęście poczytałem jeszcze i podziękowałem. pozdrawiam
ze swojego prywatnego konta wystawiać jakieś cudze rzeczy z nadzieją że ktoś tam wyśle towar? Do tego za prawie 2 tysiaki... heh...
@tomasy1 nie dziękuj tylko od razu zgłaszaj na policję póki jeszcze jest kontakt
@mix-mce I to jeszcze dostajesz gotowy szablon i tekst który masz wkleić do tej aukcji, wiec Twoja praca polega "tylko" na wypraniu pieniędzy i naciśnięciu przycisku wystaw.
Też bym się chciała dowiedzieć, ja też niestety dałam się oszukać, wysłała umowę i wpadłam totalnie…
Witam a jak firma się nazywała i jak się nazywała ta Pani? Bo jest to Małgorzata Szpunar?
Do mnie właśnie napisała, mam z Nią kontakt. Może to komuś pomoże?
Dzień Dobry miałam taka sama sytuację co Pani napisała
@Kiniaaa_1987 mam nadzieje że nie rozpoczęłaś tej "lukratywnej" pracy ?
Dzień dobry
Ja niestety dałam się nabrać na taką ofertę pracy i zastanawiam się czy po takim dlugim czasie jest sens zgłaszać taką sprawę jeszcze na policję?
Cześć! Czyli po „zakupie” wygenerowałas etykietę i wysłałaś tamtej kobiecie ?
sadze,ze gdyby po zakupie było kliknięcie „anuluj i zwróć środki kupującemu” udałoby Ci się. Czy się mylę ? Chhba ta wydrukowana etykieta potwierdza zakup…
Witam a jak się nazywała firma w której Pani pracowała?
Dzień Dobry Ja miałam też taka sytuację skontaktowałam się z firmą która niby ta Pani pracuje i się okazało że nie ma takiej osoby . Rozmawiałam z Panem kierownikiem i właśnie mi powiedział że sprawa jest na Policji i miałam przesłać dowody wszystkie screeny jakie pisała. Ale za to muszę teraz allegro oddać pieniążki ponieważ klienci którzy kupili towar nie otrzymali tego co kupili . Teraz to dostaje wiadomości ze musze zapłacić bo jeśli nie to będę miała windykacje
to rownież oszustwo prawda?
@Client:133144688 tak to wstępnie wygląda. Jako właściciel konta jesteś odpowiedzialny za transakcje na koncie. Dlatego też nie polecamy wchodzenia w takie "współprace". Zazwyczaj są to bowiem próby oszustwa, których konsekwencje ponosisz Ty.
Mam podobną sytuację i dobrze że tutaj trafiłam. Na całe szczęście w porę trafiłam tutaj. Pani napisała ofertę pracy na jednej z grup na fb. Mianowicie napisala do mnie priv bo bylam zainteresowana. Pierwsza rzecz jaka mnie zdziwiła to taka ,że w ogłoszeniu nie było napisane nic ,że to praca zdalna. Było ładnie napisane "praca w sklepie". Gdzie Pani później napisala ze w sklepie internetowym przeciez napisala mi prywatnie na czym by to mialo polegac.Pani sie do mnie odezwała na priv i praca miala by polegać na tym że "obsluguje aukcje i odpisuje klienta na allegro + generuje etykiety do wysylki..
5 dni szkolen każda godz szkolenia płatna 32zl/h. Plus mam wstawić na swoim prywatnym koncie 2 aukcje, żeby omówić co tam jest źle a co dobrze zrobione itd.. Później dostane konto firmowe do nich i umowe o prace.. bym sie prawie na to złapała.. ale dobrze że tutaj taki wątek jest.. zaczęłam dopytywać Panią i nagle jest cisza... nawet nie sądziłam że w taki sposób można ludzi oszukać. Dzięki za ten temat:) bądźmy ostrożni
Dzisiaj otrzymałam również propozycję pracy, z tym że autor chce od razu podpisać umowę, i podaje dane konkretnej firmy.
Co to za firma, sprawdziłaś ją, opinie o niej w internecie, adres rejestrowy na google maps, czy w ogóle istnieje fizycznie? Czy ten człowiek ma prawo do reprezentowania tej firmy?
Z jakiego adresu mailowego pisze, tej firmy czy jakiegoś innego?
Bo jeżeli praca ma polegać na 'polubianiu' ofert na Allegro - to jest to oszustwo i zostaniesz wspólniczką oszustów.
Tak, ta firma istnieje fizycznie, ale ta osoba kontaktuje się ze mną przez komunikator, nie przez formalnego emaila. Sprawdziłam firmę i mają bardzo dużo negatywnych komentarzy nie tylko na Allegro. Napisałam do nich email z zapytaniem czy ta oferta pracy jest rzeczywiście od nich, ale na ten moment nie mam odpowiedzi. Praca ma polegać na wystawianiu ogłoszeń np. pierwsze ogłoszenie ma dotyczyć hologramu za 1500zł, dają zdjęcia i opis. Dla mnie z tego ma być 10%. Jak dla mnie oszustwo, ale po napisaniu wiadomości, że mam jakieś wątpliwości co do legalności tego typu zleceń kontakt się nie urwał.
To jest 100 oszustwo stare jak świat. Chcą z Ciebie słupa. Dokonają sprzedaży czegos czego nie mają w przez Twoje konto będą prac pieniądze . Która normalna firma będzie sobie z zewnątrz udostępniać wszystkie opisy i dane do aukcji skoro sami mogą to robić. Nie ma takiej pracy