anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Proszę o zweryfikowanie zamówienia

pwhydromet
#9 Pomysłodawca

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

e15530f0-78f6-11f0-8fef-453e4e07439f  - "Nie ma takiego numeru", do punktu na dolnośląskim a adres warszawa no i imię w miarę znanej zmarłej osoby, proszę o weryfikację, konto też ma 0 dni a zamówienie na pobranie to się wstrzymuję

Wysłałem zapytanie w wiadomości do klienta ale trochę dziwna sprawa.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @pwhydromet. Sprawdziłam zamówienie i widzę, że dział bezpieczeństwa podjął już działania względem konta kupującego.  

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pwhydromet
#9 Pomysłodawca

Ok ok, czyli raczej próba oszustwa jakaś? "Prank"? Mogę zignorować to zamówienie? I jak w przypadku odzyskania prowizji? @Sa_nova 

oznacz moderatorów

Sa_nova

@pwhydromet skonsultuję to i wrócę do Ciebie z informacją. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sa_nova

@pwhydromet wracam do Ciebie z informacją. Co do zasady, kupujący składając zamówienie zawarł z Tobą umowę sprzedaży na odległość - czyli pomimo sankcji i charakteru zakupu, zamówienie powinno zostać zrealizowane. Jeśli zamówienie nie może zostać zrealizowane, to możesz zgłosić się o rabat transakcyjny (zwrot prowizji) - instrukcję jak to zrobić, znajdziesz tutaj😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pwhydromet
#9 Pomysłodawca

W takim wypadku jak po pewnym czasie nie dostanę odpowiedzi z poprawnym numerem telefonu i potwierdzeniem adresu (różnica pewnie kilkaset kilometrów w adresach) to mogę się zgłosić po zwrot prowizji? Nie chcę się odbić od ściany, teoretycznie kupujący nie anulował zamówienia i w tym wypadku nie mam jak i co zwrócić mu to osoba/bot, która zobaczy wniosek może go zignorować 

oznacz moderatorów

Sa_nova

@pwhydromet będzie trzeba złożyć wniosek o rabat (może się zdarzyć, że zostanie automatycznie odrzucony, ponieważ nie będzie numeru listu przewozowego przy zamówieniu) - wtedy wystarczy, że skontaktujesz się z nami przez ten formularz lub dasz znać tutaj w wątku. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów