Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Mam problem ponieważ szukałam pracy przez internet i zgłosiłam się do jednej pani z ofertą pracy.Polegała ona na tym że ja wystawiam produkty na Allegro Lokalnie i jak ktoś kupi produkt to przesyłam tej pani pieniądze.Po tygodniu "współpracy" pani przestała odpisywać a do mnie zaczęli zgłaszać się kupujący że nie otrzymali produktu.Moje pytanie brzmi "Co mi grozi za to że nie wysłałam produktu do kupującego , ponieważ ta pani zapewniała mnie że wszystko zrobi.
Zostałam oszukana.Zwiodła mnie łatwa możliwość zarobku.Prosze o zrozumienie.
Z pewnością jak nie znajdziesz tej Pani to będziesz musiała oddać kasę tym kupującym, Ja to bym zgłosił szybko na Policję.
@Client:101630167 Cześć. Przykro mi, że spotkała Cię taka sytuacja, ale godząc się na takie warunki współpracy, naruszyłaś Regulamin Allegro. Zgłoś tę sprawę na policję.
@Client:101630167 podpisałaś z nią jakąkolwiek umowę (o pracę, zlecenie, o dzieło), czy wszystko tylko "na gębę" poprzez mail/komunikator?
Nie podpisywalam nic
dużo tego "sprzedałaś"?
@Client:101630167 będziesz musiała oddać kasę bo i tak allegro to z Ciebie ściągnie i zablokuje Ci konto i wszystkie powiązane 😞 Zgłoś to na policję może kiedyś odzyskasz kasę 😞
Witam. Jestem w bardzo podobnej sytuacji … wręcz identyczna. Jak Pani to rozwiązała??
@Client:117936873 jak nie chcesz pożegnać się z kontem, oddaj ze swoich allegro i tak to ściągnie przez komornika bo wypłacą z Protect odszkodowania a doliczą Ci do salda 😞
Chcę się jakoś dogadać z tym facetem.. i po prostu mu nawet w ratach to oddać nie jest to jakaś kwota nie wiadomo jaka ale jestem strasznie zła ze dałam się tak podejść …
@Client:117936873 Możesz spróbować się tak dogadać ale na Twoim miejscu bym się nie nastawiał że takie rozwiązanie się uda.
Mnie osobiście - gdybym był na miejscu kupującego - żadna spłata w ratach by nie interesowała. Cała kasa i to czym prędzej.
Niestety.
to nie jest praca
tylko uczestnictwo/współudział w oszustwie
I tak ide na policję z tym. Nic innego mi nie zostaje..
Nie miałam na celu kogoś oszukać istnieje takie coś jak nieświadome zostanie słupem. Niestety
To twoja linia obrony ale allegro odda kupującym to będą ścigać ciebie.
Nastawiłam się już ze będę musiała oddać kwotę.
Droga "nauczka"!
Nic tobie nie zrobią. Prezydent cię ułaskawi tak samo jak Kamińskiego i Wąsika. Nasz prezydent jest dobrym człowiekiem i ma dobre serce.