Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć Wam,
Co w przypadku kiedy Kupujący opłaci licytację w ostatniej chwili, ale przez te ~30 dni stan sprzętu się "zmieni"? Wyjaśnię na podstawie mojej, zakończonej niedawno licytacji (https://allegro.pl/oferta/samsung-galaxy-s21-szary-bdb-stan-t-mobile-14119427542)
Jeśli np telefon zostanie zablokowany przez operatora (o czym oczywiście była duża wzmianka w opisie) w przeciągu tych 30 dni, powinnam:
1. Wysłać go Kupującemu w takim stanie w jakim jest,
2. Przeprosić i sprzedać komuś innemu w dużo niższej cenie niż miałabym okazję (bo jednak sprzęt straci na wartości)?
Pozdrawiam.
Nie wysyłać, towar jest niezgodny z opisem. masz reklamację dyskusję itd.
@MyHmmm a wiesz że Ty nie masz prawa nawet wystawiać takiego telefonu bo on należy do operatora, oferta ma wady prawne i prosisz się o problemy 😞
Oddaj kasę kupującemu i zanieś telefon do operatora bo i tak w razie problemów zapukają do Ciebie lub kupującego a Ty odpowiesz za paserstwo 😞
To jest tylko hipotetyczna sytuacja.
W razie jakich problemów Polkomtel miałby do mnie pukać?
Jak taki telefon sprzedaż to Policja może zapukać, jak zablokują kupującemu.
Uważasz więc że Kupujący w przypadku blokady operatora idzie na policję? Co ta policja ma (mnie) wtedy zrobić?
@kostas11 nie wiem co na to regulamin allegro ale sprzedać rzecz można o ile napisano w ofercie o wadzie prawnej inaczej nie dałoby się np kupić mieszkania z hipoteką. Osoba fizyczna jak sprzedaje osobie fizycznej nie działa ustawa konsumencka tylko kc czyli po realizacji art 540 kc jak kupujący wiedział o wadzie to nie może jej reklamować. Moim zdaniem należałoby zrobić cesję umowy z telefonem na kupującego wziąć odpowoednio mniej kasy za sprzedaż i niech kupujący korzysta i spłaca resztę
Sama telefon kupiłam w lombardzie (więc już jestem paserem), właśnie z zastrzeżeniem blokady.
Teraz również zamieszczam takie info + cenę ustala Kupujący w drodze licytacji bo nie byłam w stanie go odpowiednio wycenić.
Zresztą nie o to pytałam w poście, ale dzięki za troskę. 😉