Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Kupujący dokonał u mnie zakup. Płatność jest w stanie "Płatność rozpoczęta" oraz napisał do mnie wiadomość o dane do przelewu: "Płatność będzie przelewem tradycyjnym. Poproszę o dane do przelewu (imię, nazwisko, adres i numer konta) Pozdrawiam".
Czy to jest legitne? Nie powinien być przelew na jakieś konto w PayU?
Tylko, żeby cię nie okradł, bo allegro ma luki w przelewach tradycyjnych
@bricksfigsshop Tak, to jest legitne. Nie ma jeszcze na Allegro zakazu normalnych płatności, czyli z konta kupującego na konto sprzedającego. Takie płatności są najszybsze. Znacznie szybsze niż przez Allegro Finanse, gdy sprzedawca otrzymuje niemal natychmiast tylko info o wpłacie, a nie prawdziwe pieniądze.
I jak to potem wygląda? Ja potwierdzam gdzieś przelew?
Weź pod uwagę jeszcze jedną rzecz. Jeżeli klient nie zapłaci przez Allegro Finanse nie będziesz mógł wygenerować etykiety SMART (jeżeli zakup był w ramach SMART) lub tańszej etykiety np. Paczkomat za 8,99zł.
Klient może wybrać płatność przelewem tradycyjnym w ramach Allegro Finanse i wtedy system automatycznie generuje mu dane do przelewu.
@bricksfigsshop będziesz mial problem z nadaniem przesyłki , nie będzie widoczna do wygenerowania etykieta nadawcza . Prześlij kupującemu instrukcję jak placić przelewem tradycyjnym przez AF .
Kupuję i płacę - wybor przelewu tradycyjnego -tam jest numer konta .l