anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pakiet powitalny - 3 kroki do sukcesu dla nowej firmy

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

Dopiero rozkręcasz własną firmę? A może masz już doświadczenie w prowadzeniu biznesu, ale nie w internecie? Właśnie dla Ciebie przygotowaliśmy nową odsłonę Programu Powitalnego. Wystarczy, że zarejestrujesz po raz pierwszy konto firmowe w Allegro. Uzyskasz wtedy dostęp do pakietu promocji, z którego możesz korzystać nawet przez 8 miesięcy.

1200x628_odbierz-min.jpg

ETAP I - Benefity na wejście

Jedynym warunkiem, który musisz spełnić w tym okresie, będzie posiadanie konta Firma i aktywacja pakietu w Centrum zniżek. W miesiącu założenia konta i przez kolejny miesiąc skorzystasz z wielu benefitów:

• do 100% zniżki na prowizję od sprzedaży i do 50% zniżki na dodatkową prowizję od sprzedaży oferty wyróżnionej - w sumie możemy Ci zwrócić nawet 10 000 zł brutto miesięcznie.
  • 100 Wyróżnień dla Twoich ofert.
  • Kolejnych 100 Wyróżnień - jeśli sprzedasz minimum 1 przedmiot w ciągu 7 dni od pełnej aktywacji konta firmowego.
  • Abonament profesjonalny za darmo - zestaw profesjonalnych narzędzi dla sprzedających.
  • Darmowe wystawianie ofert.

To wsparcie pozwoli Ci się skupić na poznawaniu możliwości Serwisu oraz zdobywaniu doświadczenia w pozyskiwaniu zainteresowania klientów i obsłudze zamówień. Jeśli wystawisz minimum 50 ofert lub uzyskasz 10 000 zł obrotu oraz wyróżnisz 30% ofert lub wykorzystasz 50 wyróżnień, uzyskasz możliwość korzystania z przywilejów w Etapie II.

ETAP II - wspieramy Cię nadal, bo świetnie sobie radzisz

Benefity w tym okresie będą dla Ciebie jak nagroda za sprostanie wyzwaniu, którego warunki przedstawiliśmy wyżej. Jeśli Ci się uda, przez następne 3 miesiące zyskasz:

• 30% zniżki na prowizję od sprzedaży i 50% zniżki na dodatkową prowizję od sprzedaży oferty wyróżnionej - bez limitu na prowizję. Zniżki naliczymy od razu przy sprzedaży.
  • 80% zniżki na Abonament profesjonalny.
  • Darmowe wystawianie ofert (wyjątki opisane w 22. punkcie Regulaminu).

Pamiętaj, żeby na tym etapie zadbać o opcję darmowej dostawy lub Allegro Smart! w minimum 30% ofert, wystawić minimum 200 ofert lub uzyskać 20 000 zł obrotu oraz wyróżnić 30% ofert lub wykorzystać 50 wyróżnień. Jeśli spełnisz te warunki, otworzą się przed Tobą możliwości kolejnego okresu promocyjnego.

ETAP III - pakiet korzyści, który pomoże wzmocnić Twoją pozycję

Spełnienie wymagań będzie skutkowało kolejnymi 3 miesiącami z pakietem korzyści. Zyskasz:

• 50% zniżki na dodatkową prowizję od sprzedaży oferty wyróżnionej - bez limitu na prowizję. Zniżki naliczymy od razu przy sprzedaży.
  • 80% zniżki na Abonament profesjonalny.
  • 100% zniżki na opłatę codzienną za promocję ofert w Strefie Okazji.
  • 90% zniżki na dodatkową prowizję od sprzedaży Okazji.
  • Darmowe wystawianie ofert.

8 pierwszych miesięcy w Allegro minie w mgnieniu oka, a zdobyte doświadczenie zaprocentuje i być może ośmieli Cię do podejmowania kolejnych wyzwań na drodze do rozwoju Twojej firmy. Trzymamy kciuki za Twój sukces.

Sprawdź jakie to proste!

Regulamin Programu Powitalnego znajdziesz tutaj. A jeśli potrzebujesz pomocy przy stawianiu pierwszych kroków, daj nam znać. Czekamy na Ciebie!

[Aktualizacja 1.05.2021]

W związku ze startem Allegro Biznes dodajemy 100% zniżki na prowizję należną PragmaGO S.A. za sprzedaż z wykorzystaniem usługi Odroczona płatność dla Firm w 1 i 2 etapie.

Skorzystasz z tego benefitu, jeśli zawrzesz umowę o usługi faktoringowe jako Sprzedający z PragmaGO S.A. za pośrednictwem Allegro w ramach usługi Odroczonej płatności dla Firm.

[Aktualizacja 1.06.2021]

Jeśli konto nie spełni kryteriów wejścia do etapu drugiego oraz nie sprzeda więcej niż 5 przedmiotów w trakcie etapu pierwszego to ponownie przyznamy mu Program powitalny. Takie rozwiązanie będzie dostępne dla danego konta tylko raz i pod warunkiem, że zostało zarejestrowane po 1.04.2021.

Zmieniamy terminy weryfikacji - od 1.06.2021, aby dostać się do kolejnego etapu, trzeba spełnić kryteria do ostatniego dnia miesiąca danego etapu, a nie jak wcześniej do 24. dnia miesiąca. Benefity przysługujące kontom z etapu drugiego i trzeciego będą dostępne od pierwszego dnia kolejnego miesiąca, ale od godziny 12:00.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
54 ODPOWIEDZI 54

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@PerfectBeauty77 Wiszę, że doradcy napisali Ci, że nie udzielamy informacji o metodach weryfikacji i o tym, w jaki sposób powiązaliśmy dane konta.

Jeśli nie zgadzasz się z decyzją o nieprzyznaniu zniżek w ramach pakietu powitalnego, możesz napisać odwołanie, o czym również zostałaś już poinformowana. Zachęcam do skorzystania z tej możliwości. 

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

NejtStyle
#8 Zapaleniec#

Witam, 
Dnia 30.04.21 kończy się mi 1 etap pakiet powitalny. I teraz moje pytanie brzmi: 
Towar przyjdzie mi około 15 maja, czy jeżeli wystawie ponad 50 ofert z sprzedażą od dnia 15 maja to czy zakwalifikuje się do etapu 2 ? 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@NejtStyle Rozumiem, że chcesz w ofertach zaznaczyć opcję przedsprzedaży? Jeśli pozostałe warunki zostaną spełnione, to tak, takie oferty będą się liczyć. Klienci mogą w nich kupować. Określasz jedynie datę, po której nastąpi wysyłka.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

NejtStyle
#8 Zapaleniec#

czy dobrze rozumiem że muszę spełnić te warunki : 
wystawisz minimum 50 ofert oraz wyróżnisz 30% ofert lub wykorzystasz 50 wyróżnień i przejdę do etapu 2 ?. Bo niestety nie mam obrotu 10000 zł 

oznacz moderatorów

Protier_pl
#9 Pomysłodawca#

Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem promocji

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Protier_pl Konto, z którego piszesz, to drugie zarejestrowane na dane firmy. Pakiet powitalny jest promocją dla nowych firm na Allegro.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Protier_pl
#9 Pomysłodawca#

Co jest nieprawdą, to jest moje pierwsze konto na dane firmy, drugie konto było moim prywatnym założonym w grudniu ubiegłego roku, przekształcone na firmowe jako drugie bodajże 18.03

Firma założona 15.03.21 tak więc nie mam pojęcia skąd miałbym znać dane do firmy, nie mając jej założonej ^^

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Protier_pl Oba Twoje konta są również powiązane z innymi, zarejestrowanymi w Serwisie jeszcze wcześniej. Otrzymałeś już od nas wiadomości mailowe w tej sprawie. 

Jeśli masz wątpliwości, kontynuuj korespondencję z osobami, które weryfikowały możliwość objęcia Twojego konta pakietem powitalnym.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Protier_pl
#9 Pomysłodawca#

W jaki sposób powiązane? Wprowadziłem poprzez Baselinkera produkty od innej firmy.

Niestety mój kontakt się urwał, nie otrzymałem rzetelnej informacji na ten temat, jedynie cały czas zasłaniano się powiązaniem kont z innymi firmami, aczkolwiek nie wiem z jakiego powodu sugerujecie się danymi z innych firm, raczej nie macie wpływu ani prawa aby mówić mi od której firmy mogę wrzucić sobie produkty a od której nie

oznacz moderatorów

Protier_pl
#9 Pomysłodawca#

Głównie mi chodzi o to że gdybym wprowadził sobie produkty od innej firmy po otrzymaniu promocji, nic by się nie stało więc nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego przed nie można, totalnie niczego to nie zmienia ^^ i tak jak większość nowych firm, będzie brać towar przerzucając go poprzez inne firmy/baselinker

# pomoc dla firm w czasie pandemi od Allegro

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@NejtStyle Tak.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

NejtStyle
#8 Zapaleniec#

Czy jeżeli jestem w kategorii moda dziecięca to muszę mieć 50 różnych ofert do 2 etapu pakietu czy liczą sie też oferty z wariantami ? 

oznacz moderatorów

NejtStyle
#8 Zapaleniec#

Może mi teraz pani wytłumaczyć dlaczego nie przeszedłem do etapu 2 ?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@NejtStyle Konsultuję tę sprawę. Kiedy otrzymam odpowiedź, odezwę się tutaj ponownie.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

NejtStyle
#8 Zapaleniec#

Dowiedziała się coś pani w mojej sprawie? 

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@NejtStyle podczas majówki to tutaj raczej mało prawdopodobne, że napisze ktoś moderatorów 🙂

NejtStyle
#8 Zapaleniec#

Pewnie masz rację. Tylko ja specjalnie wystawiłem i wyróżniłem moje oferty żeby zakwalifikować się do etapu drugiego. I się niby nie dostałem co jest dziwne. Chciałbym żeby jak najszybciej ta sprawa się wyjasnila bo teraz za to płacę... 

oznacz moderatorów

MojeNiteczki
#7 Wielbiciel#

również nie mam kolejnego etapu i nie wiem dlaczego..

oznacz moderatorów

NejtStyle
#8 Zapaleniec#

Witam, 

Jak idą konsultacje w mojej sprawie ?

oznacz moderatorów

NejtStyle
#8 Zapaleniec#

Witam , czy dowiedziała się pani coś nowego ? czemu to tak długo trwa ? Czy jest jeszcze sens czekać w ogóle na pozytywne rozpatrzenie sprawy ?

oznacz moderatorów