Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry!
Pani piszę w reklamacją, że ma buty się zespół , oderwany rzep i chce pieniędzy ze te buty. Kupiłam latem numer 24 teraz mamy końcówek listopada. Nie chce naprawy ani wymiany chce środki.
@latolatkiewicz to co klient chce, to w tej sytuacji jest najmniej ważne😉, bo przy pierwszej reklamacji, to sprzedający decyduje co zrobić, więc może naprawić, albo dać nowe
to jest 2 reklamacja, pierwsze dotyczyłam innego. a przy drugiej wybrała temat "Powód ponownego zgłoszenia problemu: mam problem z odesłaniem produktu"
czy nie jest w jakiś sposób odzyskać pieniądze i kupić nowe, większe. 25?
@latolatkiewicz przecież "mam problem z odesłaniem produktu", to nie jest reklamacja😉
"Opis problemu: dzień dobry, niestety ale tyn razem wada obuwia, która zgłaszam jest na tyle poważna, i wskazuje że szycie w kaciach ameko nie jest najmocniejsza strona - wcześniej wyglądało na to, że rozpruwa się szew na podeszwie ( otrzymałam zapewnienie, że jest podwójna nić i ujmuje się jej jakąś część) tym razem odpruła się niemalcałkowicie rzepa przy zapięciu- but nie nadaje się do użytkowania. Wnioskuję o zwrot pieniędzy- uważam, że kapcie dla dziecka za 160 zł powinny być zdecydowanie mocniejsze - kolejny problem, który pojawią się w tej parze kapcie.
+
Nie mogę wybrać odpowiedniego tytulu zgłoszenia więc wybieram przypadkowo - przedmiotem dyskusji jest wada produktu - na mocy reklamacji zgłaszam niezgodność towaru z umową i chce odstąpić od zakupu."
Słowa Klientki
@latolatkiewicz no teraz już troszkę jaśniej, więc jeśli jest to kolejna reklamacja, to niestety, ale klientka ma prawo żądać zwrotu gotówki, możesz oczywiście obejrzeć te kapcie i sprawdzić, czy przypadkiem pies ich nie pogryzł i odrzucić reklamację jako bezzasadną, ale ja za Ciebie tej decyzji nie podejmę😉
"Jeśli po zamknięciu Dyskusji kupujący ponownie napotka problem z zakupem, może otworzyć wcześniej zamkniętą Dyskusję – jeden raz, maksymalnie do 2 lat od zakupu, którego ona dotyczy."
Tylko, że buty została "wyprane" w pralce 😞
@latolatkiewicz tak jak napisałem wyżej, jeśli reklamacja jest bezzasadna można ja odrzucić