Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, przychodzę z bardzo dziwną sytuacją, Rozpocząłem sprzedaż około miesiąc temu, wszystko szło bardzo dobrze, do momentu zeszłego piątku, gdzie moje konto zostało zablokowane, oto jaką wiadomość dostałem: ""Działania na Twoim koncie podjęliśmy na podstawie zgłoszenia pochodzącego z naszych automatycznych systemów sprawdzających. Dotyczą one wszystkich rynków. Jeśli chcesz się odwołać od naszej decyzji...". Jak rozumiem boty wykryły, że jakiś cudem nie mam 18 lat, przez co musiałem przesyłać zdjęcia dowodu, selfie z dowodem itd. Nie mam pojęcia jak to się stało, lecz jeden użytkownik ciągle zgłaszał moje oferty pod pretekstem, że kradnę mu zdjęcia (zdjęcia były z hurtowni, która je udostępnia). Po 5 dniowej żmudnej weryfikacji moje konto zostało w końcu odblokowane, jednak już bez pakietu powitalnego. Napisałem już do allegro, czy mogą mi zwrócić mój pakiet, który należy mi się do końca kwietnia, lecz na razie nie mam odzewu, a bardzo chciałbym się dowiedzieć czy ktoś w przeszłości miał coś podobnego i jak się to rozwiązało. Dodam też, że przez te bezpodstawne zbanowanie mojego konta straciłem czas i pieniądze. Mogę się odwołać od tej decyzji, lecz nawet nie wiem czy to ma sens i co może mi to dać. Oczywiście wszystko było robione zgodnie z regulaminem i legalnie, a bana dostałem bo automatycznie zaprogramowane boty popełniły błąd. Prosił bym o pomoc i jeśli się da to o przyśpieszenie tej sprawy związanej z pakietem. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@piotreq5 Proszę, zaczekaj na odpowiedź drogą mailową. Takie sytuacje są rozpatrywane indywidualnie.
Dobrze, a co może mi dać ewentualne odwołanie się od decyzji, jeśli moje konto zostało odblokowane, ale uważam blokowanie go było niesłuszne
@piotreq5 możesz złożyć reklamację na decyzję działu bezpieczeństwa przez formularz, wówczas reklamacja zostanie przekazana do odpowiedniego działu😉
Okej, dzięki przemyśle to, lecz najpierw chciałbym odzyskać pakiet powitalny, więc będę czekał na odpowiedź ze strony Allegro