Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam pytanie - w regulaminie (załącznik nr 1, artykuł 1, podpunkt 40) widnieje wpis o zakazie sprzedawania petard hukowych. Jednocześnie w kategorii dom i ogrod>wyposażenie>ozdoby świąteczne i okolicznościowe>fajerwerki>petardy widnieje 800 ofert sprzedaży. W jakim celu jest ta kategoria skoro sprzedaż petard hukowych na allegro jest zabroniona?
Pozdrawiam.
Ta kategoria jest w takim celu, aby ułatwiać wystawianie ofert niezgodnych z regulaminem.
@xyz96 ze strony osób z najwyższą rangą oczekiwałbym jednak czegoś więcej niż wprowadzającego w błąd i dość cienkiego sarkazmu. Zakaz petard hukowych obowiązuje od 1 września, w tym czasie te oferty już trwały. Czekamy teraz aż wszystkie się zakończą, a potem kategorię zlikwidujemy.
Mogliście o tym odpowiednio poinformować, a nie usuwać aukcje, naliczać karne punkty i jeszcze w dodatku nikt z konsultantów nie umiał udzielić precyzyjnej odpowiedzi dotyczącej przyczyny.
@kakalukio o każdej zmianie regulaminu informujemy każdego sprzedającego drogą mailową. Każda taka zmiana jest też zapowiedziana minimum 2 tygodnie przed terminem jej wprowadzenia.
Jeżeli podasz login, o jakim mówisz, ewentualnie numer sprawy, korespondencji z Allegro, która dotyczyła tego tematu - sprawdzę co poszło nie tak i dlaczego.
Zakaz sprzedaży petard dlaczego został wprowadzony
@ewelinaarek1 Może dlatego, że większość przewoźników i tak ma w swoich regulaminach zakaz przewożenia materiałów pirotechnicznych?🤔
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Nie wszyscy
@ewelinaarek1 Gdzie ja napisałem, że wszyscy?
Czemu ma służyć zakaz sprzedaży petard
@msniezek W takim razie od 1 września nie powinno być tej kategorii i zamieszczonych w niej ofert naruszających regulamin.
Po zgłoszeniu sprzed godziny już usuwają. Zostało tylko 6 ofert od SS, ale po kolejnym zgłoszeniu sprzed minuty usuną i te.
Ale ktoś dziś będzie spokojnie spał, jak nigdy😁