Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, sprzedaję pierwszy raz na allegro lokalnie, dostałem informację że osoba jest zainteresowana zakupem i prosi o telefon w celu dokonania płatności. Numer podałem przyszedł jakiś dziwny sms z tytułem wiadomości jak od Allegro gdzie dostawałem inne wiadomości w celu weryfikacji konta (ten sam wątek)
Płatności nie ma do dziś.
Nie wiem co zrobić. Pomocy!?
@KarRut Cześć. Dziękuję za zgłoszenie, na tym koncie doszło do włamania, już je zabezpieczyliśmy.
Jest to próba wyłudzenia. Nie podawaj proszę swojego telefonu ani mejla na Lokalnie, żaden kupujący nie potrzebuje takich informacji do sfinalizowania transakcji.
Nie wchodź w link z SMSa, a jeśli już do tego doszło, to przeskanuj swoje urządzenie programem antywirusowym.
Jeśli ktoś rzeczywiście zakupi u Ciebie przedmiot z Lokalnie, to status płatności sprawdzisz w zakładce Zamówienia od kupujących.
wszedłem na linka ale nic nie klikałem bo wzbudziło to moją niepewność, zdziwiło mnie to że wiadomość przyszła od nadawcy Allegro gdzie w historii wiadomości mam ilnki do weryfikacji hasła na allegro, to wzbudziło moje zaufanie.
@KarRut W takim razie przeskanuj swoje urządzenie. Dla pewności możesz też włączyć logowanie dwuetapowe na Allegro: https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/logowanie-i-haslo/czym-jest-dwustopniowe-logowanie-i-dlaczeg...
Ooo, co ciekawe, to jednak moderatorki żyją i szybko potrafią jednak odpowiedzieć ? Tu wystarczyło 8 minut ? A co z innymi tematami ? Bo tam takie szybkie nie jesteście do odpowiedzi i wyjaśnień ?
@eightbitclone2 Które wątki masz na myśli?
No daj spokój proszę cię ? Kpisz czy o drogę pytasz ? Tutaj, https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/naliczymy-op%C5%82at%C4%99-1-z%C5%82-od-ka...
@eightbitclone2 Jest to decyzja biznesowa i nie ma w tym wątku niczego do dodania. Od każdego sprzedawcy zależy, czy wybierze opcję abonamentu (w tym przypadku stawka jest stała i naliczana co miesiąc) czy nie. Stała miesięczna opłata za abonament jest opłacalna już przy sprzedaży wyższej niż z 49 ofert.
No. Tak jak pisałem przecież . Ale tak po ludzku patrząc ? Naprawde @ko_alka , wkleiłaś kolejną formułkę 😉 I nic poza tym 😉 W dodatku nie w temacie , Zajeta pracowniczko korpo ....
niestety takie są realia allegro lokalnie, więcej tam prób wyłudzenia, niż realnych transakcji. Omijam ten twór szerokim łukiem.