anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

pierwsze sprzedaże

wera9800
#7 Wielbiciel#

skad brac hurtownie bez firmy i czy mam do nich pisac o wspolprace?
czy wystawiac na lokalnie czy normalnym ?
jak normalnie to tam sa jakies kody ean skąd je brać?
i czy musze zmienic email na profesjonalny bo inni go widza?
ja sie boje ze ta marza na sprzedazy to odejdzie na prowizji i nic nie zostanie?
rozumiem ze jak ktos kupi to musze ta rzecz kupic w hurrtowni i napisac ze bez paragonu wysyłka?
i czy jak ktoś kupuje ze smarte to jestem na minusie z wysyłką?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

mdrogeria
#21 Demiurg#

@wera9800 ogarnij się , to co piszesz nie trzyma się kupy , zacznij od głębokiej weryfikacji rynku , poszukaj wnikliwie miejsca dla towaru , który chcesz oferować , dalej przejdź do kosztów jakie będziesz ponosić i kolejno zacznij szukać sprzedawcy , który da Ci ceny zapewniające godziwy zysk , na początek możesz spróbować działalności nierejestrowanej , ale w takim przypadku będą problemy z uzyskaniem dobrych cen zakupowych  ,jak chwyci będziesz musiała zarejestrować działalność  ,ale wtedy zaczną się koszty , taki na prawdę koszty .

oznacz moderatorów

wera9800
#7 Wielbiciel#

czyli lepiej na shopify? ale znowu nie chce za reklamy płacić

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Hurtownie nie dadzą ci zarobku, bo same sprzedają na Allegro. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

"ja sie boje ze ta marza na sprzedazy to odejdzie na prowizji i nic nie zostanie?" 

Dokładnie tak będzie.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

pół bidy ,, jak nic nie zostanie ,, tu można nieźle popłynąć 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@wera9800  dopiero co odblokowali Ci konto, a Ty  znów chcesz sprzedawać towar którego nie posiadasz😉

oznacz moderatorów

wera9800
#7 Wielbiciel#

na tym polega drop??????

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@wera9800   tak na tym polega, ale jak będziesz tak w ciemno szukać to znowu będziesz sprzedawać karty graficzne i będzie kolejna blokada konta

oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor#

@wera9800

Hurtownia bez "firmy", to nie jest aż tak duży problem. Wszystko zależy od branży.

Jeżeli chodzi o elektronikę, to tu obowiązkowo musisz mieć NIP i być zarejestrowany jako podatnik czynny VAT. Do tego kasa fiskalna już od pierwszej sprzedaży (chyba że będziesz sprzedawał tylko firmom). Nie ma tu znaczenia czy sprzedajesz w ramach działalności rejestrowanej czy nierejestrowanej. 

oznacz moderatorów