anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pierwsze zamówienie

Stelmach91
#7 Wielbiciel#

Witam. Od dzisiaj dziala moj sklep na allegro. Jak to wygląda w praktyce jeżeli ktoś zamowi produkt ode mnie to jak to działa z dostawą. Mam wybrany cennik i dostawy te z allegro. Nie mam umowy z żadna firma kurierska czy to znaczy, że jak ktoś złoży zamowienie to muszę sam gdzies u brokerów zamawiac kuriera czy juz dostanę list przewozowy czy jak to wygląda. Bardzo proszę o pomoc.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Nie wszystko, w zależności ale jak firma i wysylasz przez allegro a to lepsze dla ciebie to: https://help.allegro.com/sell/pl/d/dostawa-i-allegro-smart

oznacz moderatorów

Stelmach91
#7 Wielbiciel#

Czyli które bo tam jest dużo opcji

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Stelmach91 załóż sobie konto w menadżerze paczek inpost i powiąż sobie z allegro pozostałe metody że smart nadasz z poziomu WzA

oznacz moderatorów

Stelmach91
#7 Wielbiciel#

A jak to zrobić. Jest na necie jakiś poradnik?

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@Stelmach91 ty tak na serio 🤔 chcesz sprzedawać a o niczym nie masz pojęcia. 

Tutaj znajdziesz szczegółową instrukcję nadawania przesyłek 

Ps. pamiętaj o odblokowaniu wyskakujących okienek.

oznacz moderatorów

Stelmach91
#7 Wielbiciel#

No serio serio. Wdrażam się. Dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@Stelmach91 To dobrze poczytaj reguły jakie tu panują aby Ci konta nie zamknęli zanim zaczną wpływać środki . Allegro ma specyficzne zasady które nie są logiczne i łatwo wpaść w jakąś pułapkę a po blokadzie walka z Działem bezpieczeństwa bywa bardzo męcząca.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@Stelmach91 nie wiem czy w piaskownicy jest możliwość generowania listów ale warto i tak sobie protestować działanie allegro jak jesteś zielony 

oznacz moderatorów

Stelmach91
#7 Wielbiciel#

Nie wiem nawet o co kaman z piaskownica. Poki co wykupiłem dla swoich dwóch ofert allegro ads i czekam na rozwój wydarzeń.

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Stelmach91
#7 Wielbiciel#

To poszedłem na grubą wode od razu. A żeby ogarnąć temat z allegro paczkomaty to widzę, że muszę mieć pierwsze zamówienie i od niego zalozyc tam konto

oznacz moderatorów