Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wystawiłem przedmiot (komplet opon) na allegro lokalnie. Zainteresowany pyta o koszt (towar+dostawa) dostawy za pobraniem, na terenie polski. W ofercie wystawiłem In post i kurier, przedpłata.
Jak mam się zachować w tej sytuacji?
Jak mam wysłać przedmiot: wysyłam z Allegro, DPD za pobraniem, czy jeszcze inaczej?
Jakim przewoźnikiem?
Proszę o pomoc😕
Pozdrawiam
@leszeks52 Zanim wyślesz coś takiego jak komplet opon za pobraniem zastanów się czy jesteś gotowy na ryzyko.
Taka wysyłka do najtańszych nie należy a w przypadku kiedy kupujący np. odmówi przyjęcia przesyłki to Ty nie dość, że poniesiesz koszty wysyłki to będziesz musiał jeszcze dodatkowo zapłacić za jej powrót do Ciebie. Teoretycznie kupujący będzie zobowiązany oddać Ci te koszty ale zmusić go do tego może tylko sąd.
Jeśli natomiast zdecydujesz się na takie ryzyko to wpisz sobie w Google „jak nadać opony kurierem” - pojawią się linki do stron które oferują usługi kurierskie i tam przeważnie są poradniki jak to zrobić i można oszacować koszty.
Dziękuję z radę i wskazówki. Dla nowicjusza to bezcenne. Na takie ryzyko nie jestem gotów
Uszanowanie i Dobrej Nocy
@leszeks52 Ja bym wysłał ale pod warunkiem że kupujący opłaci przesyłkę w obie strony, a ty uwzględnisz tą kwotę w zapłacie, jak nie odbierze poniesiesz koszty których nikt Ci nie zwróci, koszt wysyłki jednej opony (4szt wysyłka na palecie) ok60zł.
😐