Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, generuję etykiety z wysyłam z allegro. Dziś poczta nie chce przyjąć przesyłek, twierdzą, że wygasła umowa z allegro, proszę o pilną pomoc.
@mikeza Chyba tylko do pobrań potrzebna jest umowa. Pozostałe i listy można bez.
Od kiedy taką umowę z pocztą trzeba mieć, nic o tym nie wiem 🙂? Czy jest to umowa do podpisania gdzieś na Allegro, czy sama muszę iść na Pocztę?
Co z tą paczką teraz zrobić?
Jak nadasz przez Allegro i wysyłasz na PP to umowy nigdy nie było trzeba.
Poczta dzisiaj czynna do 22.00, podjadę i odbiorę tę paczkę, bo widzę, że ciągle nienadali.
Może anuluję etykietę i nadam jeszcze raz.
A może nakleiłam etykietę jakiegoś starego zamówienia i dlatego nie przechodzi.
Paczkomat InPost .🤔
Nie paczkomat, tylko poczta.
@mikeza do opłaconego z góry towaru umowa jest niepotrzebna i jeśli nie zamawiasz podjazdu kuriera. My przecież od dawna tak wysyłamy.
U mnie to samo dosłownie przed 15 minutami i nie przyjęli przesyłki. Dziękuję allegro mam 15 km na pocztę i oczywiście negatyw będzie od klienta
Mi dzisiaj na dwóch pocztach w Krakowie też nie udało się nadać Pocztex Kurier 48 bo przesyłka nie przechodzi, jest w systemie ale wyświetla się paniom na okienku że umowa wygasła z Pocztą Polską.
Czyli nie tylko ja mam ten problem, co z tym teraz zrobicie???
Jeśli anuluje etykietę, to czy ta nowa przejdzie ...., pewnie też nie.
Zniknęłam z wątku na Gadane na kilka godzin, bo musiałam gdzieś pilnie wyjść, ale już jestem 🙂
Bardzo przepraszam, podałam błędny numer zamówienia. Chodzi o zamówienie numer:
dfce96b0-5138-11ed-a3d7-498783058d99
i przesyłkę nr:
Poczta Polska 00159007738206427076
Przed chwilą wróciłam z poczty z przesyłką do domu, pani w okienku nie mogła ponownie nadać tej paczki, i potwierdziła, że nie mam umowy z pocztą.
Skoro etykietę wydrukowałam przez wysyłam z Allegro, to przecież umowa nie jest mi potrzebna.
Ja też wróciłem z przesyłką do domu, dokładnie tą: https://emonitoring.poczta-polska.pl/?lang=PL&numer=00159007738206521286 i zgłosiłem to do Allegro, mają dać znać jak się skontaktują w tej sprawie z Pocztą Polską
Gdzie dokładnie to zgłosiłeś do Allegro, bo ja tylko na Gadane.
@CHECINIAKI Nie musisz już przesyłać zgłoszenia do nas w tej sprawie w innej formie. Przesłałam już prośbę o wyjaśnienie tej sytuacji z Pocztą Polską w Twoim imieniu, więc gdy dostaniemy odpowiedź w Twojej sprawie, otrzymasz od nas informację mailową.
@_HolaOla_ ja tu czegoś nie rozumiem
@CHECINIAKI złożył tutaj reklamacje allegro nie poczcie polskiej
sprawę ma wyjaśnić serwis, a nie poczta
@_HolaOla_ na jakiej podstawie prawnej uznajecie, że reklamacja złożona do allegro
może być przekazana podmiotowi trzeciemu?
Na razie cisza na mailu. Mam nadzieję, że jutro uda mi się wysłać tę paczkę i inne też 🙂
Panie na poczcie nie mogą przyjąć przesyłki gdyż wyskakuje komunikat brak umowy. Wysyłam poprzez wysyłam z allegro. Numer przesyłki 00159007738206813930
Na forum jest wiele zgłoszeń ale czy Allegro działa 🤔
Ja dzisiaj nie nadałam więc chyba coś jest nie tak 😞 nigdy nie miałam z tym problemu