anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Poczta Polska termin doręczenia

EcoBase
#7 Wielbiciel#

Witam, wysłałem paczkę przez pocztę polską 12 we wtorek dzisiaj jest już 19 a paczka od 14 wisi we wer łódź i nic się nie dzieje, co mam zrobić w takiej sytuacji wysłać klientowi kolejną paczkę?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

kostas11
#21 Demiurg#

@EcoBase poczta się wyłożyła allegro już pokazuje przewidywany czas dostawy 5 dni więc wysyłka kolejnej nic nie wniesie chyba że InPostem bo to jedyna firma co się wyrabia w tym okresie 😄

Ostatnio paczka wysłana w poniedziałek doręczona w piątek 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Złóż reklamację , na opóźnienie w doręczeniu. Gwarantowany termin doręczenia to dla:
Pocztex Kurier - dwa dni robocze (gabaryt 2XL - trzy dni robocze)
Pocztex Kurier48 - trzy dni robocze
pod warunkiem nadania przed godziną graniczną, dotyczy przesyłek standardowych.

Za opóźnienie przysługuje odszkodowanie (ustawowo jest to 2x opłata za nadanie).

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@pecela problem że my nadajemy dawne biznesowe a teraz w EN mamy to jako Kurier 2.0 i trzeba by zobaczyć co jest w umowie z poczty i jakie są tam terminy 😞

Po drugie co po odszkodowaniu jak zarwałem za opóźnienie po gwiazdkach 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

W regulaminie jest D+2 pod warunkiem nadania do godziny 15:00, za wyjątkiem nadania w placówkach przyjaznych e-commerce, a w przypadku nadania u kuriera w miastach wojewódzkich do godz 17:00.

Przesyłki biznesowe, czyli późniejszy Pocztex Kurier48, miał termin doręczenia D+3, warunki jak wyżej.

ps.
Po zgłoszeniu reklamacji, przesyłka czasem potrafi się w magiczny sposób ruszyć z miejsca.

oznacz moderatorów

EcoBase
#7 Wielbiciel#

reklamacje złożyłem dzisiaj rano mają 30 dni na rozpatrzenie, a dodzwonić nie można się od wczoraj

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@EcoBase Napisz do nas na czacie korzystając z tego formularza. Doradca będzie mógł skontaktować się w tej sprawie z przewoźnikiem. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

EcoBase
#7 Wielbiciel#

Screenshot 2023-12-23 at 09-23-12 Śledzenie przesyłek - Tracking emonitoring.poczta-polska.pl.png

oznacz moderatorów

EcoBase
#7 Wielbiciel#

Poczta pobiła rekord

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@EcoBase tak , pobiła, nadane przesyłki w czwartek 21.12 doręczone były wczoraj 22.12.

oznacz moderatorów

EcoBase
#7 Wielbiciel#

nadana była 12

oznacz moderatorów