anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pocztex Kurier - pierwsza wysyłka

balmora19901990
#8 Zapaleniec#

W jaki sposób mogę nadać na poczcie kurierem pocztex wysyłkę? Zrobiłem to już poprzez system nadawania przesyłek w allegro, przypisało mi już numer wysyłki - PX6108285779, ale co dalej? Jak to zrobić na poczcie?  Nie otrzymałem również żadnej kwoty za przesyłkę od klienta

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@balmora19901990 Opłatę za przesyłkę powinieneś otrzymać wraz z wpłatą za przedmiot, dlatego podaj mi proszę numer tego zamówienia. Jeśli skorzystałeś z opcji "bez podjazdu kuriera", przesyłkę możesz nadać w dowolnej placówce Poczty Polskiej. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

jeśli to paczka nadana poprzez allegro, to generujesz etykietę i zostawiasz na poczcie. Nic im tam nie płacisz, bo rozliczenie jest na linii poczta - allegro.

balmora19901990
#8 Zapaleniec#

No właśnie nie wiem gdzie się to generuje, w InPoście można od razu drukować, tutaj nie widzę takiej opcji mam tylko numer przewozu...

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

jak wejdziesz w sprzedaż, to potem obsługa zamówień, następnie zamówione przesyłki, powinna być widoczna lista przesyłek wygenerowanych poprzez konto allegro i wtedy można wydrukować etykietę i nakleić na paczkę 🙂