Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć!
16-07-2023r. dostałam wiadomość od konta magdalena1972111, że potrzebuje mój adres e-mail do realizacji zamówienia przez "kup teraz". Czy to oszustwo?
@Client:41726911 Tak, to oszustwo. Zablokowaliśmy to konto.
Witam,
Otrzymałem wczoraj wiadomość że kupująca nie może sfinalizować zakupu bo potrzebuje mojego email
Dostałam wiadomość, że kupujący musi podać email sprzedającego przy zakupie przez opcje kup teraz. Czy faktycznie to jest wymagane czy to oszustwo?
@Client:41726911 To oszustwo. Nie podawaj adresu mailowego.
Dziękuję za odpowiedź!
Witam, właśnie dostałem pytanie z prośbą o podanie adresu email do kontaktu, czy to może być próba wyłudzenia danych?
@best_produkt tak to oszustwo , nie klikaj w żadne linki bo stracisz kasę .
@best_produkt, na koncie użytkownika nie dostrzegliśmy niczego podejrzanego. Natomiast zachęcam Cię do zachowania czujności.
Witam,
Dostałem prośbę o podanie adresu mail proszę o sprawdzenie użytkownika:
@AUTO-NADGOB Zablokowaliśmy to konto. Dziękuję za zgłoszenie.
Dzień dobry, kupujący
@AUTO-NADGOB dziękuję za czujność i zgłoszenie, już działamy w sprawie tego konta.
Kupujący najpierw napisał mi, że chcę kupić ofertę za pośrednictwem allegro i że chciał, żebym przesłał mu mój email, następnie napisał, żę zapłacił za towar i że powinienem otrzymać wiadomość email z potwierdzeniem zamówienia, no i żeby potwierdzić to muszę po prostu kliknąć potwierdzić w tej wiadomości email, to moja pierwsza taka sytuacja, zę ktoś nie kupi po prostu na allegro. Jak to kliknąłem to najpierw na górze pojawiła się strona o nazwie jakiejś tam aplikacji do randkowania potem strona się zmieniła na pustą stronę z na środku napisem: "Nie znaleziono 404" potem piszę kupującemu, że "pusta strona mi wyskoczyła" a nie żadne potwierdzenie zakupu , piszę on "chwileczkę" i potem jeszcze "spróbuj za 5 minut" mogę być głupi jako iż nigdy takiej sytuacji nie miałem ale chcę mieć pewność, żę kupujący faktycznie to kupił a nie, że chcę ode mnie wyciągnąć dane @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:101595700 To jest oszustwo, pozmieniaj hasła najlepiej. Kupujący niczego nie potrzebuje maili potwierdzeń, płaci i masz kasę tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji?dateFrom=2023-06-18&dateTo=2023-... wysyłasz i koniec.
Dziękuje za odpowiedź
@Client:101595700 Nic nie klikaj, to próby wyłudzenia Twoich danych.
Wszystko czego potrzebujesz żeby sfinalizować sprzedaż znajdziesz tu - https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/sprzedane
Dziekuję za odpowiedź
@robk9 mam nietypową prośbę - przeczytaj wątki forum zanim zadasz pytanie. Dotyczacych tego tematu jest kilka / kilkanaście dziennie.
ps Tak to wałek, nic nie podawaj do dokonczenia transakcji na allegro nie jest potzrebny twój email.