Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Miał ktoś podobny problem i doradzi jak to rozwiązać? Otóż z paczkomatu wysłałem do klienta paczke bez etykiety w której zawartością była wkrętarka a mój klient otrzymał paczkę której zawartością jest sukienka w kwiatki. Pomocy
@Client:65619463 Cześć. Skontaktuj się proszę w tej sprawie z InPostem: https://inpost.pl/kontakt
@Client:65619463 Wysłałeś bez etykiety? Po co, dlaczego? Teraz złóż reklamację w InPost i czekaj na jej rozpatrzenie, a od klienta niezwłocznie odbierz niezgodny z opisem towar i dostarcz mu na swój koszt przedmiot właściwy.
A co to da jak przyjmie od klienta nie swoją kieckę ? I jak ma wysłać mu wkrętarkę jak nie ma i nie wie kto ją dostał .Tu powinien podpytać nadawcę tej sukienki do kogo była adresowana bo prawdopodobnie ta osoba mogła dostać wkrętarkę.
@kolekcjoner608 Nie wiesz, co to da i nie wiesz, jak ma wysłać wkrętarkę, czyli przedmiot zgodny z opisem? Nie wiesz, że za towar, jego uszkodzenia, wady, niezgodności odpowiada przed kupującym sprzedawca, także za uszkodzenia i podmianę w transporcie? Chcesz utrudniać, co tylko się da kupującym? To lepiej daj sobie spokój z poradami na tym forum.
@xyz96 Podpowiadam tym którzy o to proszą .O pomoc prosi sprzedawca i to jemu tutaj pomagamy ,to chyba jasne .
@kolekcjoner608 Nie, to do mnie podpinasz swoją odpowiedź, w której pytasz, jak i co, a także strasz się utrudnić kupującemu pozyskanie towaru zgodnego z opisem. To chyba jasne?
Myśl, bardzo Cię proszę...
Sprzedający ma kilkanaście ofert z używanymi przedmiotami. Jedyna możliwość, żeby klient pozyskał przedmiot zgodny z opisem, to doprowadzić do sytuacji, kiedy otrzyma tą konkretną wkrętarkę, którą kupił. Nie da się inaczej, niż zgodnie z sugestią @kolekcjoner608 .
Jestem pewna, że Wielka Hurtownia Nowych Wkrętarek bez problemu wysłałaby drugi identyczny egzemplarz. Ale tutaj się po prostu nie da...
@Kasiulki2 Da się. Niech sprzedawca nabędzie wkrętarkę w Wielkiej Hurtowni Nowych Wkrętarek i dostarczy kupującemu towar zgodny z opisem. Jeśli sprzedał używaną, niech po zakupie nowej ją trochę poużywa 🙂
@Client:65619463 Skontaktuj się z nadawcą sukienki bo być może on dostał lub niebawem dostanie tę wkrętarkę .Jeśli tak się stanie to dogadajcie się między sobą i wymieńcie się przedmiotami.
@Client:65619463 Ta kiecka, to nie twój problem i w żadnym wypadku nie odbieraj jej od klienta, byłoby to przywłaszczenie. Twój problem to wkrętarka. Rozpatrzenie reklamacji przez Inpost potrwa trochę czasu, wiec najlepiej zwróć kupującemu wpłatę. Jak Inpost znajdzie przesyłkę, to i tak wróci do nadawcy czyli do ciebie.
Warto wcześniej zapytać klienta, czy woli zwrot pieniędzy od razu, czy wkrętarkę za czas pewien (jak się znajdzie). Niech on podejmie decyzję.
Miałem podobną sytuację i po kontakcie telefonicznym następnego dnia kurierzy odebrali przesyłki od odbiorców i przemieścili między nimi. To nawet ma tam jakąś nazwę - więc chyba nie pierwszyzna dla nich, pod warunkiem, że kurier wyjął tylko dwie paczki w których zamieszał etykiety.