Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przez pomyłkę zostało wystawione źle ogłoszenie zamiast 1szt 800g puszki za 12.99zł, było wystawione 6x800g za 12.99. Kupujacy kupił 8razy zmyślą otrzymania 42 puszek, zamiast 8. Paczka wysłana, odebrana i niema zwrotu. Pieniądze zwróciłem bo niebyło opcji dogadania się. Co mogę zrobić w tej sprawie?? Kupujący mówi, że napisał do rzecznika praw konsumenta.
@firmakamil1 następny cwaniak który wykorzystuje błąd o którym musiał wiedzieć biorąc taką ilość, bez obawy straszy i nic nie wskóra 🙂
@kostas11No, ale on może próbować się odwoływać próbując udowodnić iż to był błąd podczas wystawiania oferty a ramach ewentualnej ugody wychodząc na przeciw klientowi obniżyć właściwą cenę zakupu np o 20%
Typowy błąd, jednak wystawiając towar i jego cenę nic nie zrobisz zgodnie z ustawą jesteś zobowiązany go sprzedać w cenie jaką wystawiłeś. W wielu firmach ten co się pomylił to pokrywa koszty
@ZibiK30 Jakaś podstawa prawna tego śmiałego twierdzenia..?
do tego to chyba 543 KC a do odwołania się z argumentacją błędu 84 KC
Nie chce mi się znów pisać tego samego. Tu czytaj: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/zakupiony-towar-i-z%C5%82a-cena/m-p/12644...
@Vryko Kupujący wie, że to pomyłka i to wykorzystał, nieładnie.😁
@firmakamil1 Nic nie możesz zrobić, Twój błąd. Kupujący może dochodzić swoich racji przed rzecznikiem i w sądzie. Gdy inny kupujący w innej sytuacji się pomyli i wylicytuje towar za zbyt wysoką cenę, też jest tu na forum straszony, że została zawarta umowy i sprzedawca może domagać się zapłaty nawet sądownie.