anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

posiadam nazwe użytkownika już kilka lat a teraz musze ją zmienić ?

borysnapierdala
#7 Wielbiciel

Nie rozumiem dlaczego moja nazwa użytkownika wymaga zmiany . Mam ją już kilka lat jest charakterystyczna a jednocześnie unikatowa i rozpoznawalna wykorzystana w reklamach  wizytówkach, sklepach internetowych , koszulkach itp. Jej  zmiana nazwy wiąże się z kosztami i spadkiem sprzedaży  . Zapomniałem dodać ,że Mam konto zablokowane sprzedaż . Zmiana nazwy użytkownika to ogromny nakład dodatkowych pieniędzy i czasu oraz stratą klientów którzy będą po nazwie szukać mnie w sieci .

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@borysnapierdala Nazwa Twojego konta zawiera wulgaryzm, dlatego wymaga zmiany. Widzę, że sprawa jest już wyjaśniana w korespondencji nr 51984268. Proszę, żebyś odpowiedział na ostatnią otrzymaną wiadomość.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not  Tak przy okazji:  czy nick można sobie zmienić?  Zawsze wydawało mi się że nick to stały identyfikator użytkownika, można założyć nowe konto ale nicku zmienić się nie da i nie wolno.

Więc jak to w końcu jest, pytam bo może sam bym zmienił?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Tylko raz z tego typu client na taki jaki wybierzesz. Potem już nie, chyba że jest niezgodny z regulaminem to wtedy jak widać przymusowo...

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Akurat ten użytkownik ma ten nick od ponad 7 lat i  do tej pory nikomu to nie przeszkadzało?

Trzeba podziwiać szybkość działania cenzury obyczajowej na Allegro....

Ja bym raczej pomyślał że tu chodzi o  imię zawarte w nicku, Borys  to bardzo niedobre imię zwłaszcza w świetle wojny ukraińskiej.

Tu nie chodzi o wulgaryzm, to  niewygodny nick ze względów narodowościowych, politycznych.

oznacz moderatorów

nat_not

@br. Zasady dotyczące samodzielnej edycji nazwy konta się nie zmieniły. Tutaj sytuacja jest wyjątkowa, ponieważ login zawiera wulgaryzm. Zgadzam się, że ta kwestia powinna być wyjaśniona dużo szybciej, a nie po kliku latach.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

elektronika-tm
#9 Pomysłodawca

Ciekawe jakby ktoś miał wulgaryzm w nazwisku i chciałby login mieć o takiej nazwie? ?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not  "Zgadzam się, że ta kwestia powinna być wyjaśniona dużo szybciej,..."

Po prostu nikt wcześniej nie naskarżył.  Allegro tylko dzięki donosom jakoś funkcjonuje.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To tak z ciekawości zapytam. A jak ktoś by miał na nazwisko tak na zdjęciu i chciałby je mieć w loginie???

Screenshot_246.png

nat_not

@AnnaG-Antyki Każdy taki przypadek byłby rozpatrywany indywidualnie. Zgłoszenie z tego wątku nie dotyczy nazwiska użytkownika.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ktoś mi wykasował post z królikiem banym co je płatk nesquiki 🤔

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@borysnapierdala

https://pl.wiktionary.org/wiki/napierdala%C4%87

To nie jest pierwszy taki numer serwisu - kilka dobrych lat temu zniknęły wszystkie konta z dopiskiem allegro, a nie był to wulgaryzm 🙂

Z drugiej strony mieliśmy też przypadek awantury bo kupujący stanowczo domagał usunięcia loginu (też wulgaryzm) z faktury bo wyglądało to dla niego nieprofesjonalnie.

oznacz moderatorów