anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Potrzebuję namiar na osobę ktora kupila przedmiot oraz przekazach swoj nr konta aby pobrać srodki ?

gosia75_2011
#7 Wielbiciel#

Wstawiłam przedmiot do sprzedaży po raz pierwszy ktoś kupił i nie wiem jak otrzymam środki za przedmiot oraz nie wiem jak uzyskać namiar na osobę która kupiła  ?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@gosia75_2011 Cześć. 🙂 Na koncie, z którego piszesz, nie ma żadnej sprzedaży (ani na Allegro, ani na Allegro Lokalnie). Czy chodzi o jakieś inne konto? Gdzie widzisz informację o sprzedaży? 

Generalnie jeśli klient opłaci zamówienie, to środki trafiają na Allegro Finanse i stamtąd (po aktywacji konta do wypłat) zlecasz przelew na swoje konto bankowe. 

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@gosia75_2011 Osoby które zaczynają przygodę ze sprzedażą na allegro najczęściej są wyłapywane przez pseudo kupujących ,którzy podsyłają linki o tym że niby coś kupili a w rzeczywistości chcą dobrać się do danych sprzedawcy i uszczuplić jego konto . Jak nie masz sprzedanej pozycji w swojej zakładce na allegro to takiej sprzedaży nie było.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@gosia75_2011 napisz po kolei jak doszło do sprzedaży ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@gosia75_2011 Jak otrzymałaś maila o potwierdzeniu zakupu to może to być oszustwo, jak zapłaci to środki muszą być tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji?dateFrom=2023-06-04&dateTo=2023-... i niczego kupujacy nie potrzebuje żeby kupić i zapłacić.

oznacz moderatorów