Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie,
Proszę o radę - dostałam wiadomość na allegro że ktoś jest zainteresowany zakupem mojego produktu i prosi o podanie emaila - nie zastanowiłam się i wysłałam - po chwili odpisuje że kupił i żebym sprawdziła maila i potwierdziła jego zakup. Dostałam na maila wiadomość od Allegro o treści:
Cześć! |
Kupujący zapłacił za Twój towar i koszt dostawy. Ostatni krok: Kliknij "Potwierdź" i potwierdź zamówienie. |
Potwierdź |
1. Kliknij przycisk powyżej, aby przejść do opłaconego zamówieni
To moja pierwsza sprzedaż - czy tak to się odbywa.czy to próba wyłudzenia ? Przecież mój mail jest powiązany z moim kontem. Dziękuję za pomoc ! |
@Crazy_Lama Cześć, dobrze, że jesteś czujna! Jest to próba wyłudzenia danych, nie klikaj proszę w żadne linki i na przyszłość nie podawaj swojego adresu mejlowego.
@ko_alka Ciekawe czy autorka przez te 3 dni które czekała na odpowiedź nie zrobiła jakiś niepotrzebnych i szkodliwych kroków. Mam nadzieję że nie.
Dziękuję za troskę, na szczęście nie kliknęłam, zwłaszcza że kupujący nagle przestał odpisywać jak zapytałam po co w sumie mój email a na FB allegro, dostałam odrazu informację że to próba wyłudzenia. Pozdrawiam,