Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
zauważyłem że część produktów jest w "systemie" i automatycznie pobiera informacje, specyfikację. Co zrobić aby nowe produkty też się tam pojawiały, czy można je samemu założyć? To także wpływa na oceny produktów, niektóre mają ich już sporo i są ściągane, a te nowe mają po zero ocen.
Gdy w formularzu wystawiania nie możesz znaleźć odpowiedniego produktu, możesz sam dodać go do naszej bazy produktów. W tym celu:
Jeżeli:
Dodamy produkt do bazy i powiążemy twoją ofertę z produktem.
A jak sprawa się ma w kategorii książki? Jeśli nie ma danego autora czy wydawnictwa? 🤔
a co jeśli nie ma opcji "przy wystawieniu stwórz produkt"
@pogotowie-it konsultuję kwestię tej kategorii. Jak tylko otrzymam odpowiedź, obiecuję wrócić do Was z informacją.
@pogotowie-it tak jak obiecałam, wracam z odpowiedzią na Twoje pytanie. Książki to generalnie najlepiej najlepiej sproduktyzowana kategoria na Allegro.
Autor to parametr, w którym możesz wpisać dowolnego Autora. Jeżeli nie mamy go w bazie zaliczymy to jako nową wartość. Pracujemy również nad deduplikacją autorów wpisanych różnymi sposobami (np. A.Mickiewicz, Adam Mickiewicz)
Wydawnictwo to parametr z określoną pulą wartości - w tej chwili mamy tam znaczną liczbę wydawnictw, które działają na rynku. Jeżeli nie znajdziesz właściwego wydawnictwa, w takim wypadku możesz po prostu użyć wartości "Inne" Wydawnictwo.
witam Olu
Dziś miałam problem, trochę z lenistwa, nie chciało mi sie wystawiac aukcji od nowa, a w oparciu o już istniejącą postanowiłam wystawić podobną w tej samej kategorii. Pech, że ta wystawiona "wzorcowa" miała dopasowany przez was produkt o zindywidualizowanych danych, i nijak nie mogłam zmienić na inne dane, nowego produktu, ani skasować tych danych.
Czyli tylko od początku? czy jakoś można zmienić te dopasowane informacje?
Cześć @AptekaNatolinska 🙂 Można zmienić produkt w ofercie, oznacza to zmianę wszystkich parametrów przedmiotu na te z nowego produktu wybranego w ofercie.
Nadal mam problem z tym produktem. Przykładowo aktualnie sprzedaję jakiś produkt który ma już sporo ocen "jako produkt", na liście produktów on nie widnieje więc jeśli moja aukcja np się zakończy i jej nie wznowię to po jakimś czasie ona zniknie i wszystkie oceny także. Co można zrobić aby aktualnie sprzedawany produkt zapisać jako "produkt" 🙂 jeśli mnie rozumiecie o co chodzi. Napiszę jeszcze że sprzedaję materiały budowlane i ta sekcja jest bardzo uboga jeśli chodzi o produkty czy nawet kategorie.
PS. Mam na myśli produkty z wpisanym kodem EAN
@CERAMTRANS2 rozumiemy i spróbujemy pomóc, ale będę wdzięczna za numer lub link do takiej oferty. Przeanalizujemy ją i sprawdzimy, jak możemy Ci pomóc w tej kwestii.
6750145234 nr oferty
@CERAMTRANS2 sprawdziliśmy dla Ciebie tę kwestię. Kategoria, której dotyczy Twoja oferta, nie ma jeszcze włączonych elementów produktyzacji. W związku z tym oceny, które otrzymałeś faktycznie nie są zapisane dla przyszłych ofert. Niestety, na ten moment nie ma możliwości zachowania takich ocen między ofertami, ale w przyszłości będziemy dodawać produktyzację w kolejnych kategoriach Allegro (również w tej, której dotyczy Twój problem). Wówczas będziesz mógł stworzyć dany produkt, a opinie o nim będą przechowywane.
Czyli sporo moich produktów nie ma na liście w takim razie 🙂 fajnie byłoby gdyby sprzedawca (np ja), mógł taki produkt stworzyć i potwierdzić go w jakiś sposób że to co wstawiam jest rzeczywiste, a nie czekać aż allegro to zrobi, tylko zweryfikuje. Byłoby to szybciej. Coś na zasadzie dodawania nowych filmów do bazy IMDB 🙂
@CERAMTRANS2 a masz pomysł, jak w takim przypadku miałaby rzeczywiście wyglądać weryfikacja produktów?
@_HolaOla_dużo produktów ma karty techniczne,
można to wszystko też znaleźć na stronie producenta
lub weryfikację mógłby potwierdzić sam producent
@_HolaOla_dodatkowo zapytam w jaki sposób można zgłaszać lub poprawiać informacje zapisane w "produkcie", Co ciekawe gdy na początku powiązałem swój produkt, informacje były zgodne, po kilku tygodniach chciałem edytować moją aukcje zmienić np ilość sztuk a tu nagle informacja że moja oferta różni się od tej z "produktu" i czy chcę to zmienić czy usunąć produkt. Nagle dane w produkcie miały błędne informacje
@CERAMTRANS2 Najlepiej przez Pomoc Allegro, a dokładnie przez ten link: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=4a6df9f8-0556-4b18-8930-68906a58c18e
@_HolaOla_dzięki, już to zgłosiłem wcześniej przez ten sam formularz, na początku nie widzieli problemu, potem go zauważyli 🙂 , później dostałem 3 odp że to poprawią, i właśnie poprawiają,
nadal nie poprawione 🙂
@CERAMTRANS2 Ja również otrzymałam informację, że ta zmiana zostanie wprowadzona niebawem. Jeśli się tak nie stanie do końca tygodnia, będę działać, możemy się tak umówić? 😉
@_HolaOla_teraz dostałem info że nie mają w systemie tego nr EAN, chociaz jakoś na początku mi połączyło ofertę. coś chyba niedopracowane to jeszcze jest. Jeśli chodzi o iPhony to fajnie znajduje ale inne produkty to już jest duży problem.