Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Moje pytanie odnośnie powielania ofert.
Na kodzie EAN w katalogu danego produktu znajduje się paczka 1kg (smaczków dla psa).
Czy na tym samym kodzie mogę mieć wystawioną również ofertę 100g?
Te same zdjęcia, ten sam opis z małym szczegółem, jeśli chodzi o wagę produktu, dwie różne ceny.
Myślę, że cena i waga zniechęca klienta do zakupu. Gdyby mógł kupić najpierw próbkę 100g, mógłby zdecydować czy warto kupić cały 1kg.
@Ares_Sklep opakowanie 100g nie jest tym samym produktem co opakowanie 1kg, więc nie powinieneś łączyć oferty z tym produktem w katalogu. Dodatkowo, taka oferta może zostać uznana za duplikat (nie możesz mieć więcej niż dwóch ofert tego samego produktu). Jeżeli więc smaczki są oryginalnie pakowane po 100g (nie jest to odsypka) sugeruję utworzenie nowego produktu w katalogu.
Hej. Inny produkt - inny EAN ( parametry, które są inne, czyli waga) i będzie ok. Najlepiej zmienić miniaturkę główną na drugą ( zależy ile ich tam jest w poprzednim produkcie) i tyle. Nie będzie to traktowane, jako duplikat, bo duplikat musi mieć takie same fotki, parametry i wspólny produkt.
Właśnie EAN ten sam. Po prostu producent wypuszcza paczkę 1kg. A ja chcę rozdzielić ją po 100g. Mieć wystawioną ofertę 100g i 1kg. To jak zmienię pierwsze zdjęcie i parametr wagi to będzie dobrze?
No to nidyrydy tak. Dla Allegro to będą dwa osobne produkty.
Jak EAN nie jest wymagany w tej kategorii, to wystarczy pozmieniać fotkę, parametry ( żeby czasem nie połączyło z tym katalogiem).
Jak EAN jest wymagany, to pasowałoby zmienić fotkę główną, bo może połączyć, wagę i kod EAN inny.
Chyba, że znajdziesz w katalogu produkt, który jest rozbity tak, jak chcesz.
Gdyby to było odwrotnie, czyli zamiast 1 kg kod EAN na 100g, to by można zrobić zestaw 100g* x, ale w tej sytuacji jest słabe pole manewru.
Ok. Dzięki za pomoc. Teraz wiem, że trochę się wkopałem z tym towarem 😄