Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wysłałem klientowi paczkę nie przez allegro tylko zewnętrznie więc status przesyłki nie ulegał zmianie. Klient nie odebrał przesyłki pomimo przychodzących powiadomień na telefon o możliwości odbioru. Allegro w dyskusjii karze mi albo zwrócić pieniądze albo wysłać jeszce raz. W obu tych przypadkach będę stratny. Jest to moja wina i muszę dokonać zwrotu czy kupującego który nieodebrał przesyłki?
@Client:108905226 sprzedałeś kako firma czy osoba prywatna?
@az1rael Osoba prywatna
@Client:108905226 masz dowód nadania to wrzuć w dyskusję? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czy waszych niewyedukowanych konsultantów trzeba zacząć pozywac czy allegro? od kiedy konsultantowi wolno ingerować w transakcję opartą na zapisach KC osoba prywatna a osoba prywatna? od kiedy wolno im wymuszać zwrot środków w takim przypadku? Mam przypomnieć że do odstąpienia w takiej transakcji dochodzi za zgodą sprzedawcy?
@az1rael proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi i nie rzucanie epitetami w stosunku do doradców. Autor posta nie doda dowodu nadania, bo to nie on nadawał przesyłkę.
@Syrena_zT wiadomym jest że wasi pracownicy dyskusji potrafią nie rozróżniać uk od kc ani osoby prywatnej od firmy i są na tym forum na to posty. Wiadomym jest również, że nie czytanie tego co jest w dyskusji to najczęstsza przyczyna walenia przez nich baboli na co też na tym forum jest od groma postów, podważanie wzajemnych decyzji jeden przez drugiego to kolejna bolączka. Co do kultury wypowiedzi to określiłem ich bardzo kulturalnie skoro jeden z drugim ustaw na oczy nie widział bo jakby widział to nie sadziliby takich głupot w dyskusjach po ich jako takim przeczytaniu do czego nie trzeba studiów prawniczych. Może najwyższy czas ich przeszkolić zamiast niekompetencję chować za anomimowością randoma złapanego nie wiem po jakich studiach zaocznych by było tanio. Wiadomym jest również że na lokalnie nie ma obowiązku wysyłać coś przez system allegro skoro nadawca ma potwierdzenie przesłania wszelkich powiadomień to paczka i towar jest kupującegp może wg prawa paczki nie odbierać ani nie musi się godzić na zwrot. Doprowadzanie do niekorzystnego rozporządzenia majątkiem to paragraf z KK, tak samo wymyślanie długu z jakiegoś protecta na podstawie dokumentów niepoświadczonych notarialnie to tez paragraf z KK, osoba pobierająca natomiast protecta naraza się na współudział oraz reperkusje ze skarbówki za osiągnięcie nieudokumentowanej korzuści majątkowej bo często mają takie osoby towar i kasę za towar. Jedyną kwestią w tym równaniu jest tylko to że jeszcze nikt was nie pozwał bo sąd i prokurator miałby radochę, a prasa i media o czym nadawać jakie kreatywne interpretacje prawne portal stosuje. Kolejna rzecz wskaż mi proszę gdzie ja użyłem epitetu? Bo niewyedukowany to nie epitet podobnież jak brak zachowania kultury wypowiedzi nie nastąpił nie padła ani jedna obelga ani wulgaryzm a wykazywanie komuś tego że głupio postępuje jest czystym stwierdzeniem faktu jak cała reszta a dowody tych stwierdzeń można sobie na forum poczytać są powszechnie dostępne i z przykrością stwierdzam że udzielając się ok 3 lata tutaj nie widzę w postach poprawy ani nauki na błędach
@Client:108905226 na allegro czy allegro lokalnie ? napisz w dyskusji że paczka była nadana i wróciła, prosisz o pokrycie strat oraz kosztów ponownej wysyłki, dodaj że jako osoba prywatna nic nie zwrócisz bo nie przysługuje odstąpienie 😄
Jak to dropshipping jak pisze moderatorka, to wtedy jest to sprzedaż w ramach działalności nierejestrowanej. A w takim przypadku obowiązują ustawa o prawach konsumenta, a nie KC.
Sprzedaż w ramach dropshippingu nie jest sprzedażą prywatną, to zawsze jest działalność gospodarcza (rejestrowana lub nierejestrowana).
@Client:108905226 doradca w tym przypadku bazował na danych zamówienia w systemie, a te wskazywały na to, że przesyłka nie została nadana. Wynikało to z tego, że mieliśmy tu do czynienia z dropshippingiem i nie nadałeś przesyłki na wygenerowanej u nas etykiecie. Widzę, że doszedłeś do porozumienia z kupującym w dyskusji.