Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Spotkałem się z bardzo nieciekawą sytuacją. Wystawiłem na sprzedaż automat do kawy za 3 tys. zł. Odezwał sie klient z bardzo łamaną polsczyzną. Powiedział, że kupi kawiarkę za 3 tyś. ale wyśle jeszcze 780 zł za transport. Za pośrednictwem programu paypal. Oczywiście aby odblokować całe 3780 zł środkó na paypalu musiałem wpierw zapłacić z własnej kieszeni za transport. Aktualnie z fałszywego konta paypal piszą do mnie i grożą mi teraz ze zgłoszą sprawę na policje - to obrywa się o hipokryzje.
"
Ok
@czlowiekroku Będę wdzięczna, jeśli podasz mi login tego Kupującego.
bartomezmicah@gmail.com
@czlowiekroku Dziękuję, ale w naszym serwisie nie ma konta zarejestrowanego na taki adres.
Numer klienta kupujący jest 93064486
Również spotkałem się z takim przypadkiem:
"czy ten przedmiot jest nadal dostępny w sprzedaży, uprzejmie skontaktuj się ze mną na mój adres e-mail (bartomezmicah@gmail.com) w celu dalszej rozmowy"
Client:93121057
KUPUJĄCY
@czlowiekroku @smartfart Zablokowaliśmy wskazane przez Was konta.
Ok, ale będą otwierać pewnie nowe ...;( może dać info na pierwszej stronie Allegro o tych przypadkach żeby ludzie byli bardziej czujni , pozdrawiam
(bartomezmicah@gmail.com)
kristijan.4skorjanec@gmail.com )
(anitamarcin127@gmail.com)
Uwaga próba wyłudzenia danych.
Podaj ich nr Jako Kupujących
Client:93270896
KUPUJĄCY
Wiadomość na allegro lokalnie:
czy nadal masz to na sprzedaż, uprzejmie skontaktuj się ze mną na mój e-mail (bartomezmicah@gmail.com)
@mtrojanowski4 Konto zablokowane. Dziękujemy.
sergiomarcos17@outlook.com
Oszust, ta sama sytuacja, ten sam mail. Prosze o zablokowanie tego użytkownika.
A je nie rozumiem tego wątku.
AGD2013 - z księżyca się urwałeś, czy co? Przecież nic nie płacisz i zgłaszasz wszystko do Allegro. Sprawa jest jasna i nie wymaga żadnych dyskusji.
Dzień dobry,
odkopuję ten wątek, bo pozwolił mi dziś w ostatniej chwili uniknąć identycznego oszustwa. Bardzo dziękuję. Jeśli komuś miałoby to w przyszłości pomóc podaję dane oszusta:
client:99895911
@andrzejbro2 Zablokowaliśmy konto. Dziękuję za zgłoszenie.
Cześć jak się skończyła ta sytuacja ja mam właśnie identyczna...też mi takie meile teraz przychodzą bardzo proszę o odpowiedz
@Client:90797276 widzę, że pisałaś do nas w kilku wątkach, odpiszę tutaj. Tak, sprzedaż poza Allegro jest niedozwolona i wiąże się z dużym ryzykiem. Wszelkie wiadomości od kupujących, którzy proszą o kontakt e-mailowy zgłaszaj proszę do nas. Jeżeli chodzi o osobę, która pisała do Ciebie 19 sierpnia to konto zostało już przez nas zablokowane.
Dzień dobry. Bardzo Pani dziękuję💐
Pozdrawiam 🙂