Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Spotkałem się z bardzo nieciekawą sytuacją. Wystawiłem na sprzedaż automat do kawy za 3 tys. zł. Odezwał sie klient z bardzo łamaną polsczyzną. Powiedział, że kupi kawiarkę za 3 tyś. ale wyśle jeszcze 780 zł za transport. Za pośrednictwem programu paypal. Oczywiście aby odblokować całe 3780 zł środkó na paypalu musiałem wpierw zapłacić z własnej kieszeni za transport. Aktualnie z fałszywego konta paypal piszą do mnie i grożą mi teraz ze zgłoszą sprawę na policje - to obrywa się o hipokryzje.
"
Chcąc coś sprzedać i otrzymać za to pieniądze sam zapłaciłeś?? Oszukano Cię i będą próbowali wyłudzać dalsze kwoty. Zgłoś to na policję.
Ja chciałem sprzedać. Kawiarkę do kawy. A oni chcieli kupić i wysłać pieniądze za paypal. Dodatkowo facet napisał, że środki które przekazał na PAYPALU zostaną odblokowane dopiero po wpłacie na konto w...nigeri środków. Poniżej jego wiadomość.
Jak można być tak naiwnym? Jeżeli chcieli kupić, to oni powinni zapłacić Tobie, a nie Ty im. Zgłoś to na policję, choć szanse na odzyskanie pieniędzy masz niewielkie.
Od lat mówi się o tzw kradzieży na "wnuczka" a ludzie i tak się dają nabrać.
Nie przelałem im żadnych pieniędzy
Wyżej napisałeś, że przelałeś;
Oczywiście aby odblokować całe 3780 zł środkó na paypalu musiałem wpierw zapłacić z własnej kieszeni za transport
Zle napisałem. Musiałbym*
Aha, czyli nie zapłaciłeś nic i nie wysłałeś towaru? No to super, nie masz żadnego problemu, a opisana przez Ciebie metoda wyłudzania jest stara i znana tu wszystkim.
Prawdopodobnie kolejne konto oszusta dziś wystawiony przedmiot i zaraz otrzymałem mejla od
Client:102725115
Jak tak piszesz i uważasz to nie daj się oszukać, obrazka nie widzimy.
@KOGEL-MOGEL8 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Cześć jesteś sto procent pewny że to oszust?? Ponieważ też otrzymałem takiego samego maila.
Nie wysyła się bez wpłaty. Tu jest cale mnóstwo tego typu postów.
Dzękuje...
@AGD2013, czy w wiadomości padło chociaż raz określenie z tytułu twojej aukcji?
Nie? No to piszesz: No PayPal, No sending abroad 🙂
Ani razu
No i co zrobiłeś ? Ja tez miałem taką opcję transakcji dzisiaj...
@czlowiekroku profesjonalnie to zignoruj. Próba wyłudzenia.